За изминалата седмица 23-ма жители на област Враца са пипнали

...
За изминалата седмица 23-ма жители на област Враца са пипнали
Коментари Харесай

Пазете се! Грип и седем зарази върлуват във Врачанско

За миналата седмица 23-ма поданици на област Враца са пипнали заразни вируси, оповестиха от районната здравна ревизия.
Най-голям е броят на заболелите от варицела – 15 души, като наклонността от последните няколко седмици за увеличение броя на инфектираните се резервира. През предходната седмица са регистрирани и двама врачани, инфектирани със скарлатина и двама с туберкулоза. Установени са и по един болен от ротавирусен ентерит, хепатит „ А “, ентероколит и бактериален менингит.
Здравните управляващи напомнят, че заболелите от грип за миналата седмица внезапно са се повишили, като са достигнали сериозни стойности и през вчерашния ден на територията на региона бе оповестена грипна зараза.
Оказа се, че от изпратените проби до Националната референтна лаборатория за грип и остри респираторни болести две са позитивни за грипен вирус вид А.
В тази връзка шефът на РЗИ – Враца Орлин Димитров издаде заповед в лечебните заведения за болнична и доболнична здравна помощ да се вземат ограничения за ограничение разпространяването на грипната болест. До второ разпореждане са прекъснати и плановите съвещания на бременни дами и кърмачета, а също по този начин и всички профилактични прегледи и имунизации. Подобни заповеди са изпратени и до всички детски и образователни заведения, както и до заведенията за медико-социални грижи за деца и възрастни.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР