За изключителни спортни постижения на младите лекоатлети Ирен Саръбоюкова и

...
За изключителни спортни постижения на младите лекоатлети Ирен Саръбоюкова и
Коментари Харесай

Община Харманли отпусна стипендии на четирима млади спортисти за изключителни постижения

За изключителни спортни достижения на младите лекоатлети Ирен Саръбоюкова и Божидар Саръбоюков, Община Харманли дава месечни стипендии от по 500 лева за интервал от 12 месеца. Месечни стипендии от по 250 лева за същия интервал се дават и на състезателите по корабомоделен спорт Ангел Панайотов и Пламен Георгиев.

През месец януари 2023 година на националния шампионат по лека атлетика за мъже „ Академик “ в зала, Божидар Саръбоюков доближава най-хубав резултат в света за сезона в дисциплината скок на дължина и застана отпред в международната класация за сезона при юношите. Покрива норматив за Европейско състезание през 2023 година за юноши под 20 години, което ще се организира в Израел, като сложи народен връх за юноши под 20 години. През 2022 година Божидар печели доста златни и сребърни оценки на международни, балкански, интернационалните и национални шампионати.

През месец януари 2023 година на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки, Ирен Саръбоюкова доближава най-хубав резултат в света за сезона в дисциплината скок на височина и оглави международната класация за сезона. Тя покри норматив за Европейско състезание през 2023 година за девойки под 20 години, което ще се организира в Израел, както и за Световното състезание през 2024 година за девойки под 20 години. През 2022 година печели голям брой златни, сребърни и бронзови медали на европейски, балкански, интернационалните и национални шампионати.

Постиженията на брат и сестра Саръбоюкови са разследване на мотивацията, положения голям труд, дисциплинираност, персонална ангажираност и не на последно място на техния треньор Димитър Карамфилов.

Ангел Панайотов е притежател на един златен, пет сребърни и един бронзов медали от Европейския шампионат в Букурещ през 2022 година, където е разгласен за най-хубав младеж. Печели квота за присъединяване на Световното за 2023 година, което ще се организира в Словакия.

Пламен Георгиев е притежател на осем златни, четири сребърни и седем бронзови медала на Републиканските шампионати от спортния календар на БФКС за 2022 година в три разнообразни класа. Печели квота за присъединяване на Световното за 2023 година, което ще се организира в Словакия.

Предоставяйки стипендиите на нашите млади спортни очаквания, Община Харманли застава напълно в тяхна поддръжка и им пожелава здраве и изключителни достижения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР