За изготвянето на предложенията енергийното министерство ще разчита на независими

...
За изготвянето на предложенията енергийното министерство ще разчита на независими
Коментари Харесай

Предложенията за промени по ПВУ в сектор “Енергетика” да са готови до 15 март

За правенето на предложенията енергийното министерство ще разчита на самостоятелни специалисти, които да убедят сътрудниците в безспорната нужда да бъдат нанесени корекции в българската визия, изясни зам.-министър Еленко Божков.

 

Той благодари на депутатите от  48-ото Народно заседание, което с болшинство поддържа решението държавното управление още веднъж да отвори Плана за възобновяване и резистентност в глава " Енергетика " и да седне на масата на масата за договаряния с Европейската комисия в опит да отбрани комплекса " Марица Изток ". 

 

По думите му към момента има известно разминаване със синдикатите във връзка с крайния период за затваряне на въглищните централи. Синдикатите упорстват той да е 2038-а, а във визията на служебния кабинет е записано 2030 - 2035-та. Според Божков при прекрояването на проекта в глава “Енергетика “ вероятно  като дата ще бъде записан по-дългият период.

 

Едно от главните опасения, в случай че се стигне до закриването на “Марица Изток ” е неналичието на вероятност освен пред района, само че и заплахата от съществени компликации в енергийната система на страната, която ще остане без съществени базови мощности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР