За издирването на машината и спасяването на пилота е задействан

...
За издирването на машината и спасяването на пилота е задействан
Коментари Харесай

Военни с Кугър издирват падналия хеликоптер

За издирването на машината и спасяването на водача е задействан екип военнослужещи с хеликоптер " Кугър ", който лети по маршрута на изчезналата машина, оповестява БГНЕС.

Частният хеликоптер е нает от варненска компания от Югозападно държавно дружество да третира от въздуха нашествията на процесионка, която е опасност за бора и иглолистните типове в региона. Машината е пръскала до през вчерашния ден, четвъртък, следобяд. Тази заран към 7.30 часа хеликоптерът е изхвърчал от стадиона на село Гърмен в посока Цалапица, Пловдивско. Връзката с водача е изгубена минути след 8.00 часа.

Маршрутът на изчезналия хеликоптер минава диагонално на задачите Родопи. Територията е едва обитаема и огромна част от нея е с гъста гора.

След като в ранния следобяд през днешния ден машината не е кацнала в Цалапица, е подаден сигнал за липсващ хеликоптер по трасето. Според протокола, когато в продължение на 4 часа не се откри връзка с водач, машината се счита за паднала на земята.

От Министерство на защитата осведомиха, че в 14.01 часа от авиобаза Крумово е изхвърчал екипаж военнослужещи с вертолет „ Кугар “, чиято задача е търсене и избавяне.

Тази заран в региона е имало още един хеликоптер - на Гранична полиция, който е извършил летателния си проект.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР