За изчистване на слузта ще ви помогнат напълно натурални рецепти.

...
За изчистване на слузта ще ви помогнат напълно натурални рецепти.
Коментари Харесай

Отървете се от прекомерното натрупване на слуз и болката в гърлото с прости рецепти!

За изчистване на слузта ще ви оказват помощ изцяло натурални предписания. Изберете най-подходящата за вас!

Човешката лигавица може да аргументи мощен дискомфорт. Много хора могат да кажат, че след хрема в гърлото се натрупва доста слуз.

Лигавиците в човешкото тяло непрекъснато създават слуз. Естественото произвеждане на тайни от носната празнина е една от защитните функционалности на човешкото тяло. Задържа микрочастици прахуляк, микроби и бактерии.

Въздухът се загрява до телесна температура, влажността му се покачва от 50-60 до към 90%. Това способства за усъвършенстване на обмена на въздух в белите дробове.

Твърде доста слуз може да се създаде заради следните аргументи:

алергия астма бронхит белодробни болести гастроезофагеален рефлукс кистозна фиброза неприятно качество на въздуха

Фактът, че количеството слуз е прекалено, може да бъде сигнализирано и от болежка в гърлото или ухото и пресипнал глас. Представяме ви 3 налични метода за изчистване на слузта:

Лимонено-медената примес

Това просто домашно средство има противогъбични и антибактериални свойства. То е в положение да успокои кашлицата, да предотврати тапите в дихателната система и да увеличи имунитета.

Смесват се 2 с. л. лимонен сок с 1 с. л. мед, приемайте на дребни порции 3 пъти дневно.

Медът е противопоказан за деца под 3-годишна възраст заради високата възможност от алергична реакция и за хора, страдащи от поленови алергии. Също по този начин, не се предлага потреблението му по време на бременност и кърмене.

Чай от евкалипт

Антисептичните свойства на евкалипта му разрешават да облекчи положението при инфекциозни болести на горните дихателни пътища.

Оставете отварата от листата да се накисне добре, пийте я от време на време денем на дребни глътки, като авансово сте се съветвали с доктор за честотата и продължителността.

Инхалации

Един от надеждните способи за премахване на храчки и слуз от дихателната система е инхалацията с билки и масла с антивирусни свойства.

Дишането не би трябвало да е мощно или надълбоко, в противоположен случай инфекцията дружно със слузта може да навлезе в бронхите. Бъдете изключително деликатни с евкалиптовото масло. Не го използвайте за лекуване и профилактика на болести при деца, по време на бременност и кърмене, при диабет и след интервенция.

Ако ви се коства, че количеството слуз е прекалено, само че не е обвързвано с алергични реакции, инфекциозни или хронични болести, такива елементарни дейности могат да се оправят с този проблем.

постоянно овлажнявайте въздуха пийте повече вода обогатете диетата с горски плодове, нар, женско биле, женшен или ехинацея правете гаргара постоянно със солена вода

Не забравяйте да се консултирате с доктор, в случай че несъразмерното количество храчки ви тормози в продължение на месец или повече и е съпроводено от болежка в гърдите, изкашляне на кръв, хрипове.

Обърнете внимание на обстоятелството, че тези способи могат краткотрайно да облекчат положението и са ефикасни като допълнение към главната терапия. Ако е належащо, консултирайте се с доктор.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР