За и против изучаването на комунизма в училище спориха депутати

...
За и против изучаването на комунизма в училище спориха депутати
Коментари Харесай

Славчо Велков се появи с черни ръкавици в ефир, обиден от обвинение, че ръцете му са опръскани с кръв



За и срещу проучването на комунизма в учебно заведение спориха депутати от Българска социалистическа партия и ГЕРБ в ефира на БТВ. Темата провокира разгорещени диспути и обвинявания мебду ръководещи и съпротива.

Депутатът от Българска социалистическа партия Славчо Велков се появи с черни ръкавици в ефир и съобщи: „ Дойдох с ръкавици, тъй като през вчерашния ден бях упрекнат в пленарна зала, че ръцете ми били опръскани с кръв до лактите. Това е моят знак на митинг. Аз обаче никой не съм клал “.

„ Когато се приказва за закононарушенията на комунизма, днешните социалисти не престават да се отъждествяват с комунизма и неговите закононарушения, откакто са станали капиталисти и се отхвърлиха от него. Това потвърждава, че те не са не запомнили за предишното си “, съобщи Спас Гърневски от ГЕРБ.

„ Недопустимо е в същото време да приказваме за кръв и да го свързваме с образователните стратегии на българските учебни заведения. Историята би трябвало да се учи такава каквато е била. Нали е имало и други режими “, добави Велков. Много от болшинството са принадлежали към комунистическата партия “, уточни той.

„ Това, което е направил комунистическия режим не е било известно до в този момент, по тази причина е значимо да се учи. Някои обстоятелства към момента излизат. Не е грях, че някой е бил член на тази партия тогава, а че когато са известни закононарушенията да останеш неин член. Тази партия 100 години е строила комунизъм с кръв и принуждение “, акцентира Гърневски.

В този миг Велков разкри малко прочут факт за съперника си. „ Г-н Гърневски е писал ода за Георги Димитров. Той е индивидът, който е отстъпил от убежденията си “, разкри Велков.

Спас Гърневски призна и добави: „ Бях член на литературния клуб в Пловдив и написах стихотворението си във връзка 100 годишнина от рождението му. Бил съм кмет по време на приватизацията, само че не съм приватизирал и 3 кв см, тъй като знам, че политиката и бизнеса са директният път към корупцията, а вашата лидерка отмъкна цяло сдружение. Избран съм за политик в Пловдив преференциално. Горд съм, че съм служил почтено на хората “, акцентира Гърневски, очевидно обиден. Той добави, че Българска социалистическа партия по този начин работи с папки.

„ Има доста интелектуалци, които са се издигнали по време на комунизма “, напомни Велков.

„ След като не могат да извадят компромати, вадят стихове. Моите стихове те няма да ги схванат, тъй като не са прочели и едно стихотворение “, добави Гърневски.

„ Аз също пиша стихове и мога да кажа: Сега хората могат да избират сред нас и Спас “, сподели депутатът от Българска социалистическа партия.

Гърневски също му отговори в стихове за целия преход.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР