Днес, кметът на община Разлог Красимир Герчев покани на среща

...
Днес, кметът на община Разлог Красимир Герчев покани на среща
Коментари Харесай

Tворческа среща и признание за читалищните деятели на община Разлог



Днес, кметът на община Разлог Красимир Герчев предложения на среща членове на Управителните препоръки, читалищни секретари и библиотекари на читалищата, с цел да им благодари, че почтено отстояват своите задачи на културни организации в обитаемоте места.

„ Тази среща е мотив да доклада голямата роля на разложките читалища в запазване на традициите и построяването на нови празници в обитаемоте места. – показа кметът. “

Той акцентира ролята на библиотекарите и на библиотеките към читалищата, които съхраняват хиляди томове международна и българска литература, и е належащо и през лятото да не престават да притеглят читатели с редица начинания.

„ Имаме високи достижения в художествената самоинициатива и в популяризирането на професионалното изкуство, - сподели още той, - модернизира се материално-техническата база на читалищата. “ И показа „ Фестивално лято “ 2024, театралните празници „ Звездите на театъра “, фестивала „ На армане с тъпане “, празника на 24 юли, когато сцената е на самодейците на община Разлог и акцентира, че реализацията на събитията е допустима с положителната взаимна организация и партньорство с читалищата.

Кметът на общината не пропусна да означи ролята и на Обредния дом в организацията на златните и сребърни сватби, на актуалните сватби, както и в организацията на тъжните ритуали.

Срещата мина в прям диалог за достиженията и проблемите пред читалищата, положение на материално-техническата база и възстановяване на връзката сред читалищата и Община Разлог за навременно информиране и разпространение на достиженията на българския феномен – читалищата.

„ Тези креативен срещи ще продължат, тъй като е значимо да се чуваме. – сподели още Красимир Герчев, - с цел да осъществяваме дружно и дейно културните стратегии на община Разлог и читалищата, с цел да обогатим културния отдих на популацията и трансформираме община Разлог в целогодишна културна дестинация. “

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР