За хората с алергии: високоефективна система за качество на въздуха

...
За хората с алергии: високоефективна система за качество на въздуха
Коментари Харесай

Intelli-Air система за пречистване на въздуха от полени в Opel Astra

За хората с алергии: високоефективна система за качество на въздуха с автоматизиран въздухообмен във всички модели Astra
Ефективен против сенна хрема: Мощните филтри с деен въглен стопират нежеланите частици
С грижа и отношение: Съвети какво да вършиме, когато равнищата на полени са високи

Рюселсхайм. Автомобилите Opel се грижат за поддържането на въздуха по-чист. Те разполагат с високоефективни задвижващи технологии, които понижават излъчванията с помощта на електрическите акумулатори и хибридните модели, предлагащи локално шофиране без излъчвания. В интериора ефикасни филтриращи системи пречистват въздуха и подсигуряват успокоение за всички пасажери. Част от оборудването на Opel Astra е най-модерната система за качество на въздуха Intelli-Air „ Clean Cabin “, която даже в динамичния най-голям клас Opel Astra GSe (разход на гориво съгласно WLTP: 1,2-1,1 л/100 км, CO2 излъчвания 26-25 г/км; всяка комбинирана), даже е общоприета алтернатива.

Системите за филтриране на въздуха в купето на автомобила са изключително значими напролет и лятото, когато милиони хора страдат от алергии, изключително от сенна хрема. Добрият вътрешен климат има няколко преимущества: има решителен принос за благосъстоянието на лидера и пасажерите, предотвратява досадния сърбеж на очите и носа, и в това време обезпечава по-голяма сигурност за всички участници в придвижването по пътищата.

Интелигентна и високоефективна: Следи качеството на въздуха в купето

В спечелилия влиятелната премия „ Златен волан 2022 “ Opel Astra инженерите са конфигурирали умна, ефикасна система следяща качество на въздуха, наречена Intelli-Air. Тя съчетава високоефективни филтри за филтриране от твърди частици и технология за мониторинг на качеството на въздуха. Системата непрестанно управлява равнищата на замърсяване, като инициира автоматизиран продан, когато въздухът стане застоял. Качеството на въздуха се дефинира от позицията на рециркулационния отвор. При утежняване на равнищата на замърсяване на въздуха в атмосферата, датчикът на автомобила (AQS) затваря вентилационния отвор. Когато въздухът е застоял или нечист в купето, например при пушене или прахуляк по облеклата вентилационният отвор се отваря, с цел да обезпечи на пасажерите чист.

Благодарение на Intelli-Air въздухът в интериора на новата Astra е обезпечено рафиниран от нездравословни за здравето частици. Пътниците могат да се убедят в това сами: системата ги осведоми за качеството на въздуха посредством огромния пъстър сензорен екран. Той демонстрира визия във формата на автомобил, което се основава на интернационалния AQI (Air Quality Index). Цветът е знак, който се трансформира съгласно стандарта на въздуха в интериора. Стандартът на въздуха в купето се следи от датчик PM 2.5, който може да открие частици с размер до 2.5 микрометра.

Двойна отбрана: Комбинацията от деен въглен филтрира газове и миризми

Системата Intelli-Air в композиция с филтри и деен въглен обезпечава високи стандарти за качество на въздуха в Astra и в доста други модели на Opel. Пречистването на въздуха подсигуряват неналичието на частици, които биха раздразнили носоглъдката на лидера и да провокират кихане, с което да се сътвори рискова обстановка на пътя. Филтрите се състоят от два пласта и затова могат освен да задържат частици във вътрешността, само че и да обезвреждат миризми и газове като озон. Благодарение на тях прахът се отстрани съвсем на 100 %.

Качеството на филтрите дава отговор на най-високите стандарти. Материалът, от който са направени е водоотблъскващ, което не разрешава да замръзне през зимата или да се развият бактерии във вътрешността му. Въпреки високата продуктивност на филтъра се обезпечава добра въздухопропускливост. Налага се да се сменя един път на всеки 12 месеца, с цел да се обезпечи чист въздух през цлято време. Система за ръководство на филтъра осведоми лидера, когато е нужна промяна.

Идеално отбрана по време на сезона на полените предизвикващи алергични положения

Всеки измъчен от алергии знае какъв брой неприятно може да е това и доколко може да сътвори рискови обстановки, изключително по време на шофиране. При сенна хрема и провокирано кихане, при скорост от 100 км./ч лидерът може да пропусне до 50 м., разстояние, което е изключително рисково, в градски условия – до 20 м. При висока централизация на полени би трябвало да се затварят прозорците на автомобила и да се включи Intelli-Air системата. Филтрите ще се погрижат да обезпечат качество на въздуха в купето и да подсигуряват комфорт и сигурност за лидера и неговите спътници.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР