За хората, които са имали COVID-19 или са имунизирани срещу

...
За хората, които са имали COVID-19 или са имунизирани срещу
Коментари Харесай

За кои хора Делта мутацията на К-19 е рискова?

За хората, които са имали COVID-19 или са ваксинирани против него след ваксина ция, делта вариантът не е по-опасен от другите разновидности на ковид а, само че най-често хората от рисковите групи умират поради него. Това описа молекулярният биолог, откривател от Московския държавен университет " Ломоносов " Сергей Харитонов.

Той просто се популяризира измежду рисковите групи доста интензивно. От него хората, които към този момент са имунизирани да вземем за пример или са били заболели, към този момент не умират. 

Но хората на възраст, хора с усложнени болести, които нямат имунитет, умират от него по-често, тъй като той доближава до тях по-бързо и ги заразява “, разяснява ученият. 

Лекарите са установили, че индийският вариант на ковид а може да се прояви като смутен стомашно-чревен тракт. Основните симптоми на заболяването с индийския вариант ковид са хрема, възпалено гърло и главоболие. 

Сред най-опасните са образуването на кръвни съсиреци. Съобщава се също, че този вариант на  ковид е по -агресивен и заболяването, която предизвиква, се развива по-бързо.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР