За хората, които не се отказват от мечтите си и

...
За хората, които не се отказват от мечтите си и
Коментари Харесай

Провал ли? Не, само временен неуспех

За хората, които не се отхвърлят от фантазиите си и градят от неуспехите победи – с кураж, религия и неизменност.

 (Charles Robert Darwin, 1883, by John Collier)

Имайте поради, че:

Когато Чарлз Дарвин, бащата на еволюционната доктрина, се отказал от кариера в медицината, татко му отбелязал: „ Нищо друго не те интересува, с изключение на пушката, кучетата и ловенето на плъхове. " В своята автобиография Дарвин написа: „ Всички мои учители, а и татко ми, ме смятаха за напълно нормално момче, с просветеност много под междинното равнище. "

След първите пробни фотоси на Фред Астер за киното, в бележките си режисьорът на „ Метро Голдуин Майер ", който провеждал изпита през 1933 година, е написал: „ Слаб артист! Леко плешив! Може малко да танцува! " Астер държал тази паметна записка над камината в дома си в Бевърли Хилз.

Един специалист споделил за Винс Ломбарди: „ Притежава минимални знания по футбол. Липсва му мотивация. "

Когато Питър Дж. Даниъл бил в четвърти клас, неговата учителка, господа Филипс, непрекъснато му повтаряла: „ Питър Дж. Даниъл, за нищо не те бива, ти си негодник и нищо положително няма да излезе от теб. " До двадесет и шестгодишната си възраст Питър бил изцяло необразован. Един негов другар останал цяла нощ с него и му прочел „ Мисли и забогатявай ". Сега той има уличните ъгли, където в миналото се е бил, и преди малко разгласява последната си книга „ Госпожо Филипс, вие сгрешихте! "

Семейството на Луиза Мей Алкът, авторката на „ Малки дами ", я карало да стане прислужничка или шивачка.

 (Ludwig van Beethoven by Ferdinand Georg Waldmueller, 1823)

Бетовен държал цигулката непохватно и предпочитал да свири свои лични композиции, вместо да усъвършенства техниката си. Учителят му считал, че от него композитор няма да излезе.

Родителите на известния оперен артист Енрико Карузо желали той да стане инженер. Учителят му споделил, че въобще няма глас и не може да пее.

Уолт Дисни бил уволнен от редактора на някакъв вестник, тъй като му липсвали хрумвания. Преди да построи Дисниленд, Уолт Дисни няколко пъти фалирал.

Учителите на Томас Едисон казвали за него, че е прекомерно малоумен, с цел да научи нещо.

Алберт Айнщайн проговорил едвам на четири години, а почнал да чете едвам на седем. Учителят му го разказва като дете „ с муден разум, което не поддържа връзка, носи се по течението и е потънало в глупавите си фантазии. " Бил изключен от учебно заведение и не бил признат в Политехническото учебно заведение в Цюрих.

Луи Пастьор имал междинен триумф и от двадесет и две вероятни точки по химия, той получил едвам петнадесет.

Исак Нютон се справял доста зле в началното учебно заведение.

Бащата на скулптора Роден споделил: „ Синът ми е глупак. " Спечелил си славата на най-слабия възпитаник, Роден три пъти се провалял на изпити за художественото учебно заведение. Чичо му все повтарял, че е непокорен на образование.

 (Николай Николаевич Ге, „ Портрет писателя Льва Николаевича Толстого ”, 1884)

Лев Толстой, създателят на „ Война и мир ", изнемощял от лицея заради слаб триумф. Описвали го като възпитаник, който „ не може и не желае да учи ".

Работодателите на Ф. М. Уулуърт в магазина за облекла и текстил споделили, че той не можел да проумее, че би трябвало да изслушва търпеливо клиентите.

Хенри Форд пет пъти се провалял и фалирал, преди да успее.

На бейзболиста Бейб Рут, считан в спортните среди за най-великия спортист на всички времена и прочут с рекордния брой маркирани точки в шампионата на страната, принадлежи и върхът за несполучливи удари.

Уинстън Чърчил не съумял да приключи шести клас. Станал министър-председател на Англия едвам на шестдесет и две години, откакто цялостен живот бил преследван от провали и е трябвало да преодолява всевъзможни трудности. Най-значителния си принос за страната дава едвам на напреднала възраст.

 (The Death of Socrates, 1787, by Jacques-Louis David)

Осемнадесет издатели отхвърлят историята на Ричард Бах „ Джонатан Ливингстън Чайката ", разказваща с 10 000 думи за една невероятна чайка, преди най-сетне „ Макмилан " да я разгласява през 1970 година. Около 1975 година единствено в Съединените щати продажбите надвишават повече от седем милиона екземпляра.Сократ бил наименуван: „ Неморален вид, който развращава младежта. "

Ричард Хукър работил седем години върху хумористичния боен разказ М.A.S.H. „ Военнополева болница ", само че той бил отритнат от двадесет и един издатели. След като „ Мороу " се взема решение да го разгласява, той става извънреден бестселър, дал живот на замайващ филм и извънредно сполучлив ефирен сериал.

Джак Канфийлд и Марк В. Хансен
От „ Пилешка чорба за душата ", изд. Кибеа

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР