За хора, които наблюдават какво се случва в Израел последните

...
За хора, които наблюдават какво се случва в Израел последните
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Напрежението между Израел и Хамас нямаше как да не прерасне в конфликт

За хора, които следят какво се случва в Израел последните години, беше явно, че се натрупва една сериозна маса от напрежение, която логичен видяно, нямаше по какъв начин да не докара до спор. Това съобщи някогашният дипломат на България в Израел и някогашен вътрешен министър Румяна Бъчварова в ефира на " Денят стартира ".



Бъчварова акцентира, че и двете страни на спора имат своите поддръжници.

" Израел получава доста поддръжка, получава и доста мощни отрицателни реакции. Виждаме доста прояви на антисемитизъм. Те са свързани с отношението към евреите, към Израел. Много мощен е този кръг, който поддържа палестинския народ. Вече усещаме напрежението, около този спор, и в други страни "



Бъчварова изясни, че никоя цел не може да оправдае човешките жертви, само че въпреки всичко двете страни имат доста друго виждане за света.

" Виждаме метода на Хамас към почтените жертви и виждаме държанието на Израел, който, макар че, е доста добре въоръжен и мощно стимулиран да реагира, въпреки всичко се преценява с тези филантропични аспекти ", разяснява някогашният дипломат на България в Израел.



Тя показа, че е очевидец на това по какъв начин израелската войска предизвестява обществото за офанзивите, които ще нанесе.

" Давам си сметка, че в една война няма чак толкоз положителни решения, само че е добре, че потегли помощ към жителите на Газа ", добави Бъчварова.

Бившият министър на вътрешните работи разяснява и помощта на дипломацията от Арабските страни за освобождението на заложниците.

" Това е една от първите цели - да бъдат освободени заложниците. Има, обаче, една такава процедура в този спор, че заложниците, за жалост живи или мъртви, се употребяват като средство в договарянията ", сподели Бъчварова.

Според нея разделянето в Израел на вяра и етнос са основополагащи за сходни спорове.

" Израел е страна, в която участват жители от целия свят. Остава огромното разделяне по линия на вяра и на етнос. Вътрешната сила на израелската нация е извънредно огромна. Около 2000 души са изявили подготвеност да оказват помощ на армията. Много хора, обаче, са обединени към религията ", посочи Бъчварова.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР