За характера на BMW M8 Competition Купе, BMW M8 Competition

...
За характера на BMW M8 Competition Купе, BMW M8 Competition
Коментари Харесай

Новото BMW M8 Competition Купе, новото BMW M8 Competition Кабриолет, новото BMW M8 Competition Гран Купе

За характера на BMW M8 Competition Купе, BMW M8 Competition Кабриолет и BMW M8 Competition Гран Купе са присъщи изключителната динамичност, вълнуващият разкош и увереното лъчение. От пролетта на 2022 година BMW M GmbH акцентира профила на своите High Performance спортни коли в първокласния сегмент посредством целенасочени дизайнерски модификации и усъвършенствано ръководство.

Модернизацията на BMW M8, което се предлага с три разновидността на каросерията, включва и спомагателни цветове на каросерията и М алуминиеви джанти. Допълнителни благоприятни условия за индивидуализация на визията оферират и предлаганите за пръв път за първокласните High Performance спортни коли светлини M Shadow Line. Свежи импулси в интериора обезпечава цялостното кожено съоръжение Merino/Alcantara в новите цветове Black/ Sakhir Orange. Освен това комфортът на ръководството се покачва от към този момент 12,3-инчовият тъч екран на системата за ръководство BMW iDrive.

Свежи импулси за наличието на BMW M GmbH в първокласния сегмент

BMW M8 Competition Купе, BMW M8 Competition Кабриолет и BMW M8 Competition Гран Купе маркират върховата позиция в гамата на BMW M GmbH, която с това моделно семейство има мощно наличие в първокласния сегмент. С самостоятелните си концепции на каросериите трите върхови модела въплъщават личен израз на типичната за М динамичност в влиятелния сегмент на първокласните спортни коли. Общото сред тях е концепцията на технологиите на задвижването и окачването, ориентирана към рисково прочувствено преживяване при шофиране. Мощността за изключителната динамичност се обезпечава от V8 мотора с технология M TwinPower Turbo, който генерира 460 кВт/625 к.с. и оптимален въртящ миг от 750 Нм. Благодарение на типичния за М високооборотен темперамент моторът развива високата си мощ в необятен диапазон от натоварвания, която доближава оптимално до пътното платно посредством осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic и системата за задвижване на четирите колела M xDrive. Прецизното им взаимоотношение обезпечава вълнуващо спортно държание на пътя, да вземем за пример ускоряване от 0 до 100 км/ч за единствено 3,2 секунди (BMW M8 Competition Купе и BMW M8 Competition Гран Купе) респективно 3,3 секунди (BMW M8 Competition Кабриолет). Разработеното с помощта на опита от моторните спортове и настроено характерно за всеки модел окачване подсигурява във всяка обстановка присъщата за BMW M колите естетика сред динамичност, пъргавост и точност. Ползван е и опитът, насъбран при създаването на спортния автомобил BMW M8 GTE.

Осем нови цвята на каросерията, премиера за светлините M Shadow Line

За BMW M8 Competition Купе, BMW M8 Competition Кабриолет и BMW M8 Competition Гран Купе са присъщи мощните форми, разточителните и елегантни повърхности, аеродинамично усъвършенстваните линии и характерните за М дизайнерски детайли, насочени към функционалните условия на един High Performance състезателен автомобил. Ясното оформление на екстериора се акцентира изключително интензивно и от новите цветове на каросерията. Актуализацията на гамата от лакови покрития включва 8 цвята, които за пръв път се оферират за трите модела. Новите оферти включват цветовете Skyscraper Grey mectallic, Brooklyn Grey metallic и Isle of Man Green metallic, както и лаковото покритие BMW Individual Tansanite Blue metallic. Освен това се оферират четири нови разновидността на изключително висококачествените лакови покрития Frozen, които изключително ефектно акцентират модерния език на формите на BMW M8 моделите с копринено блестящите си повърхности. Предлага се избор сред специфичните лакови покрития BMW Individual Frozen Pure Grey metallic, Frozen Deep Grey metallic, Frozen Deep Green metallic и Frozen Tanzanite Blue metallic. Серийните BMW Лазерни светлини с адаптивни светлини за завой и незаслепяващ помощник за дългите светлини BMW Selective Beam обезпечават усъвършенствана видимост при разнообразни метеорологични условия и обстановки на пътя. Като алтернатива за новите модели на High Performance спортните коли се оферират и светлините M Shadow Line. Тъмното осъществяване на детайлите и хромираните елементи навътре в фаровете в композиция със серийните гланцирано черни рамки на BMW бъбрековидната радиаторна решетка способстват за изключително яркото и спортно лъчение на предната част на автомобила.

Нови 20-инчови М алуминиеви джанти със звездовидни спици

Окачването на новите BMW M8 модели с изключение на амортисьори с електронно ръководство и електромеханично кормилно ръководство M Servotronic включва и интегрирана спирачна система, която обезпечава две характерности на спирачния педал. По този метод лидерът може да избира сред насочено към комфорт или спортно-директно чувство на педала на спирачките. Като опция на серийната M Compound спирачна система като алтернатива се оферират и M Carbon керамични спирачки. Системата за непоклатимост DSC (Динамичен надзор на стабилността) разрешава на лидера да задейства M Dynamic Mode, който позволява по-голямо превъртане на колелата. В композиция с настройките на системата за задвижване на четирите колела M xDrive, която насочва по-голяма част от мощността към задните колела, може да се насладите на изключително спортно държание на пътя, в това число и следени дрифтове. Серийното съоръжение включва и 20-инчови М алуминиеви джанти с High Performance гуми с размери 275/35 R 20 начело и 285/35 R 20 откъм гърба. Опционално се оферират и други М алуминиеви джанти със същия размер, измежду тях и новият вид със звездовидни спици в осъществяване Bicolor Black Grey.

M Спортни седалки и M Carbon седалки вид „ корито “ с нова тапицерия кожа/Alcantara

В интериора на новите BMW M8 модели типичното за М оформление на кокпита е съчетано с съвременен разкош. Серийният BMW Head-Up екран се отличава със характерни за М знаци. Бутонът Setup на междинната подпора разрешава пряк достъп до настройките на мотора, амортисьорите, кормилното ръководство, M xDrive и спирачната система. Възможно е запаметяване на два самостоятелни M Setup, включващи желаните настройки на звука на мотора, характерностите на превключването, контрола на стабилността и автоматизираната функционалност Старт/Стоп. Те могат да бъдат задействани с натискане на двата М бутона на кормилото. Освен това с бутона M Mode на междинната подпора може да се въздейства на асистиращите системи, както и на индикациите на арматурното табло и Head-Up екрана. Предлага се избор сред настройките ROAD, SPORT и TRACK.

Серийните М Спортни седалки също способстват за интензивното чувство при шофиране на High Performance спортните коли. Опционалните предни M Carbon седалки вид „ корито “ основават неподправено чувство от моторните спортове. Със своя структурно основан дизайн, забележимите повърхности от армирана с въглеродни влакна пластмаса (CFRP), интегрираните подглавници, отворите в облегалката и страничните бордове и водачите за многоточкови защитни колани те съчетават спортната функционалност с комфорт при дълги пътувания и първокласно качество на направата. Те са оборудвани с затопляне и електрически регулировки, осветлен надпис „ M8 “ на подглавниците и функционалност Памет на седалката на лидера.

Както М Спортните седалки, по този начин и с M Carbon седалките вид „ корито “ на новите BMW M8 модели серийно са оборудвани с цялостна кожена тапицерия Merino/Alcantara. За тях за пръв път се предлага и цветовата композиция Black/ Sakhir Orange. Освен това всички разновидности са допълнени с черни детайли от Alcantara на арматурното табло и горната част на тапицериите на вратите.

Оптимизиран комфорт на ръководство с 12,3-инчов надзорен екран

Серийното съоръжение на моделите BMW M8 Competition Купе, BMW M8 Competition Кабриолет и BMW M8 Competition Гран Купе включва и BMW Live Cockpit Professional. Контролният екран е с повишен от 10,25 до 12,3 инча диагонал. Тъч функционалността на огромния екран обезпечава изключително бързо, удобно и интуитивно ръководство на голям брой функционалности на автомобила.

Освен това BMW Live Cockpit Professional включва и онлайн-базираната навигационна система BMW Maps и BMW Intelligent Personal Assistant. Серийното съоръжение е допълнено и с Асистент за шофиране, Асистент за паркиране в това число Асистент за придвижване на заден ход, телефония с безжично зареждане и озвучителна система Harman Kardon Surround Sound, които акцентират извънредния темперамент на новите BMW M8 модели.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР