За голяма част от българите стресът се е превърнал в

...
За голяма част от българите стресът се е превърнал в
Коментари Харесай

Дори И Не Подозираме! Половината Население На България Страда От Изключително Сериозен Здравословен Проблем!

За огромна част от българите стресът се е трансформирал в неразделна част от всекидневието. Особено податливи са хората, живеещи в огромните градове. Това демонстрират данните от национално изследване на " Алфа Рисърч ".

По последни данни на Световната Здравна Организация, световната стопанска система губи всяка година 1 трилион $ от понижена продуктивност на труда в резултат на стресови положения. Статистиката все още сочи, че над 300 милиона души по света страдат от меланхолия, а над 260 милиона – от тревожни разстройства.

Според психолозите, менталните старания, които човек поставя за предугаждане и надзор на дадена обстановка, се възприемат от организма като действително протичащи се и го слагат в режим на справяне с казуса. Вътрешното напрежение, което изпитваме, се показва в нервност, експанзия, загуба на централизация, сухота в устата и дехидратация.

Дори минимални равнища на дехидратация могат да афектират работните резултати. Не бива да забравяме, че възприятието за жадност се появява чак, когато дехидратацията към този момент е реалност, а тялото и мозъкът страдат. Крайните резултати са отмалялост, понижаване на успеваемостта, нервност, усложнение в осмислянето на информацията, увеличени равнища на стрес и други

„ Много хора не си дават сметка, че има директна връзка сред напрежението и неналичието на добра хидратация на организма “ – разяснява Кремена Станилова, психолог, психотелесен психотерапевт и учител в Български Институт по Неорайхианска Аналитична Психотерапия (БИНАП).

Според нея, през последните години зачестяват паническите разстройства, като резултат от метода ни живот и на самостоятелните особености на характера.

" Постоянният стрес постоянно води до адренална отмалялост в надбъбречните жлези, а вследствие на това се нарушава водно-солиевия баланс в тялото и се появява дехидратация. Ето за какво хора, които по темперамент са тревожни или притеснителни, е нужно по-често да одобряват вода като метод да намалят равнищата на стрес в организма и да реагират съответно при стресови обстановки “, добавя Станилова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР