За гласуваха 133-ма депутати. Против са 66. Въздържали се няма.

...
За гласуваха 133-ма депутати. Против са 66. Въздържали се няма.
Коментари Харесай

НС прие споразумението между властта и протестиращите миньори

" За " гласоподаваха 133-ма депутати. " Против " са 66. " Въздържали се " няма. Един от ГЕРБ е дал своя вот с " срещу ". От ПП-ДБ - двама.

.

 

След пет дни на демонстрации от страна на енергетиците поради по този начин наречените териториални проекти, през вчерашния ден бе реализирано съглашение сред синдикати, протестиращи и изпълнителната власт, а през днешния ден депутатите го гласоподават на изключително съвещание.

" Това съглашение беше искане от протестиращите, които пристигнаха с предложение от шест точки. Искането това съглашение да бъде импортирано в Народно събрание беше на протестиращите и ние се съгласихме. Всеки, който оспорва потребността от такова съглашение, възразява против техните претенции. По отношение на ПВУ и териториалните проекти - споделих го няколко пъти, само че който не желае да го чуе, не го чу. Ще го кажа още веднъж - с внасянето на териториалните проекти и предложенията за промени в ПВУ изпълняваме тъкмо тези решения, които са в основата на точка 2 ”, уточни от парламентарната естрада министър председателят акад. Николай Денков.

 

Заради репликата му " неуважаеми депутати " се стигна до апели за оставка. От Има Такъв Народ и " Възраждане " предизвикаха подписка за избор на съмнение против държавното управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР