За ГЕРБ-СДС е несериозно да се търси политически консенсус извън

...
За ГЕРБ-СДС е несериозно да се търси политически консенсус извън
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Няма да отидем на консултациите с ПП извън пленарната зала на НС

За ГЕРБ-СДС е несериозно да се търси политически консенсус отвън пленарната зала по тематиката избор на ръководител. Това съобщи ръководителят на ПГ на обединението Десислава Атанасова на конференция в Народното събрание. По време на председателския съвет, който към момента заседава в опит да реши невижданата обстановка, Атанасова е съобщила за решението на ГЕРБ да отдръпват Росен Желязков като кандидатура. По думите ѝ това е знак, че ГЕРБ са подготвени на компромис и търсят единодушие. Оттеглянето на нашата кандидатура за началник на Народно събрание е знак, че сме подготвени на компромис. 
 
Все още не е взето решение по какви критерии да бъде определен ръководител от председателския съвет, съобщи тя и добави: Не е нужно да върви, който и да е в някаква зала, тъй като всеки може в Народното събрание да изкаже позиция. Не следва да се води диалог отвън пленарната зала, където звучи химнът и стои гербът. Да търсим други благоприятни условия, прикани Атанасова.
 
" След като няма единодушие по тематиката, че най-голямата партия излъчва ръководител, сме съгласни за диалози, в която третата политическа мощ - Движение за права и свободи, да номинира ръководител, или трети метод - най-възрастният, най-опитният да стане ръководител ", сподели Десислава Атанасова и добави, че сега вместо да се търсят решения за хляба, се оферират зрелища.
 
Ние желаеме диалози за цели. Ние предложихме контактна група, която да търси единодушие с другите парламентарно показани партии, сподели тя. Вместо демонстрация на отговорност, ние се оферират зрелища, съобщи Атанасова и още веднъж разясни, че са отдръпнали кандидатурата на Росен Желязков, с цел да търсят баланс. За нас е несериозно да се търси политически консенсус и една от парламентарните групи да предлага някакви диалози, акцентира Атанасова.
 
Изборите свършиха, хайде да не се държим все едно сме в акция, съобщи от своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на брифинга. Хората са ни пратили тук не кой е най-атрактивен, не кой е най-иновативен, а да свършим работа, безапелационен е той.
 
Колективната ни некадърност да свършим работа,означава че тази институция е безсмислена, на следващия ден някой ще ги каже, и че ние всички дружно и поотделно сме безсмислени, акцентира Дончев. По думите му най-лошия вид, до който сме близо, е ние да преливане от една акция в друга, сподели още депутатът от ГЕРБ.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР