За ГЕРБ Продължаваме промяната“ и Демократична България“ са мост, през

...
За ГЕРБ Продължаваме промяната“ и Демократична България“ са мост, през
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: ГЕРБ използва ПП-ДБ като мост, за да преминат политическото тресавище, в което иначе ще се удавят

За ГЕРБ " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “ са мост, през който да минат през едно политическо мочурище, в което другояче ще се удавят. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политолога Димитър Аврамов.

" Защото на гърба им стоят 10 години ръководство с всичките позитиви и негативи. Партньорство на ГЕРБ с " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “ е доста потребно, тъй като дава опция политическите вини, където ги има, да бъдат заметени под килима, а в това време триумфите, каквито всяко ръководство има, да бъдат изтъквани ", счита политологът.

Според Димитър Аврамов за ГЕРБ е доста значимо да взе участие в печелившо политическо развиване на страната: " Защото ГЕРБ хванаха вълната на печелившото политическо развиване на България. Ще напомня, че България влезе в НАТО 2004 година, влезе в Европейския съюз 2007 година и тройната коалиция стана отвратителна поради корупционни практики, поради търговия с въздействие, поради точене на бюджета и да не изреждам защо. И Бойко Борисов тогава като персона и ГЕРБ като партия хванаха позитивна политическа вълна в развиването на страната. Обаче за последните 10-12 години тяхно ръководство, макар че страната не е влизала в явен низходящ тренд на развиване, т.е. няма големи провали, в действителност не се е случило нищо. Има заблатяване във всяка сфера на социална активност, безусловно във всяка. Няма огромно политическо достижение ", обяснии политологът.

Той обърна внимание на това какво следва за страната ни: " И в този момент представете си: за България има две в действителност огромни политически достижения – да влезе в еврозоната, най-стабилната валута в света, допустимо най-възможно огромната зона на икономическа непоклатимост в международен мащаб и вероятно да влезе в " Шенген “, друга такава зона на гражданска сигурност. И в този момент, в случай че България успее да реализира това, ще извоюва сигурност не за политиците, за жителите, за елементарният човек. Ако тези хора, които и да са те в този парламент, които и да са партии, съумеят да реализират единодушие за това, ще могат да си сложат името в " Уикипедия “ и във всички български енциклопедии и да споделят с горделивост " Докато аз бях политик, през тези и тези години направихме еди-какви са значими неща за България “. И децата им ще се гордеят с това, и внуците ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР