За GemcorpЕнергетиката при офшоркиОт ГЕРБ очакват премиерът, финансовият и енергийният

...
За GemcorpЕнергетиката при офшоркиОт ГЕРБ очакват премиерът, финансовият и енергийният
Коментари Харесай

К. Петков крил доклад на ДАНС

За Gemcorp
Енергетиката при офшорки

От ГЕРБ чакат министър председателят, финансовият и енергийният министър в оставка да отговорят за какво и по какъв начин е подписан меморандумът с холдинга “Джемкорп” (Gemcorp). Тримата би трябвало да бъдат изслушани от краткотрайната парламентарна комисия, заяви в декларация от парламентарната естрада Десислава Трифонова. “Кирил Петков е крил в кабинета си отчет на ДАНС по отношение на “Джемкорп” в продължение на три месеца и не е подхванал нито едно деяние за преустановяване на меморандума.

Докладът е получен в Министерски съвет на 24-ти”, съобщи Трифонова. Тя напомни, че след следващи опити за замитане на въпроси във връзка с въпросния меморандум, внезапно на Илинден ръководещите са решили да прекратят меморандума с Джемкорп.

“Вашето държавно управление се опита да даде цялата ни енергетика на една офшорка с неразбираеми капитали и противоречиви имена - дребни модулни реактори за АЕЦ Белене и АЕЦ Козлодуй, Зелената договорка, въглищните ни мощности и Плана за възобновяване и резистентност. Вие предадохте националните ни ползи и националната сигурност в енергетиката на непознати олигарси”, уточни още Десислава Трифонова от името на парламентарната група на ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР