За ескалация на напрежението и сблъсъци в ромската махала на

...
За ескалация на напрежението и сблъсъци в ромската махала на
Коментари Харесай

В махалата в Стамболийски е страшно! Полицаи с оръжия срещу ромите, СПС са на място

За ескалация на напрежението и конфликти в ромската махала на Стамболийски, оповестяват от поданици на града. Полицаи от СПС, въоръжени с пушки помпи са в квартала, а локалните поданици се събират на групи и не е ясно накъде ще тръгне спора. Скандалът е избухнал в края на изборния ден, когато чиновници на звеното " Сигма " са спрели един от жителите на махалата, а негови родственици се намесили и заплашили униформените със разпра. След сигнал за помощ от Пловдив към Стамболийски са потеглили три буса с служители на реда от специфичните сили. На място е и част от управлението на ОД Министерство на вътрешните работи - Пловдив, които се пробват да овладеят напрежението.
Прочетете още


Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев удостовери за ескалацията пред TrafficNews и разяснява, че напрежението в квартала е подбудено от полицейски произвол и целодневен тормоз от страна на униформените чиновници върху локалните поданици.

„ Това е полицейски произвол и се случи след непрекъснатите провокации от страна на шефа на районно управление (на МВР) – Стамболийски. Цял ден униформени бяха в ромската махала като плашиха хората, с цел да не отидат да гласоподават. Това е напълно политическа акция и принуда по отношение на локалните поданици, спусната от Пловдив или София.

След целодневния гнет против жителите на Стамболийски, служителите на реда стопират едно 19-годишно момче с мотор, който е без брошура и употребяват това за претекст. Оттам стартира полицейско принуждение, като пристигнаха няколко коли на жандармерията, които започнаха да бият наред хората. В момента е ужасно, хвърчат коли за спешна помощ, имаме пребити хора ”, разяснява Мараджиев.

Той съобщи, че ще желае оставката на началника на районното в Стамболийски Ангел Керпиев. 

 

Очаквайте детайлности и формалната позиция на Министерство на вътрешните работи!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР