За едно денонощие в Италия са починали 28 души Международният

...
За едно денонощие в Италия са починали 28 души Международният
Коментари Харесай

МВФ отпуска 50 млрд. долара за борба с коронавируса


За едно денонощие в Италия са умряли 28 души

Международният валутен фонд разгласи, че отпуска 50 милиарда $ за страните, наранени от ковид. Организацията предизвести, че епидемията към този момент е свалила тазгодишния световен стопански напредък под равнищата от предходната година.

Междувременно, Калифорния разгласи изключително състояние след първия смъртен случай от новия вирус. Потвърдените случаи на инфектирани там са 53.

В Италия през последното денонощие са умряли 28 души и са открити 587 нови случая в страната. Учебните заведения стопират да работят от четвъртък и няма да отворят доникъде на март.

Световната здравна организация е записала за едно денонощие 2223 нови случая на заразяване по света.

Испания заяви в сряда за втори смъртен случай вследствие на епидемията от новия ковид, съобщи Българска телеграфна агенция. Става дума за 82-годишен мъж, който е страдал от хронични заболявания. В цяла Испания са доказани 200 случая на ковид. Ирландия удостовери четири нови случая на вируса, двама мъже и две дами, които скоро са пътували до Северна Италия. В страната са регистрирани общо шест случая на заразяване.

Броят на инфектираните с новия ковид в Стокхолм доближи 31 души. Общо в страната са доказани 52 случая. 27 поданици на шведската столица са били инфектирани зад граница или са били в директен контакт с хора, които са пътували в чужбина. При четири от случаите източникът на болест към момента не е открит. Експерти изясняват повишаването на броя на доказаните случаи с края на учебната почивка в Стокхолм и с обстоятелството, че повече хора са били изследвани за вируса.

Броят на умрелите от новия ковид в Съединени американски щати доближи 11. Здравните управляващи на щата Вашингтон оповестиха, че в региона на Сиатъл броят на инфектираните е повишен за едно денонощие от 27 на 39. В щата Ню Йорк се оповестява за 10 инфектирани.

Броят на умрелите от ковид в континентален Китай надвиши 3000, откакто управляващите оповестиха за нови 31 смъртни случая. През последното денонощие в Китай са доказани 139 нови случая на заразяване, което е малко повече от предния ден, с което общият им брой доближи 80 409, прецизираха здравните управляващи. Само пет нови случая са регистрирани отвън Хубей.
Над 52 000 души са оздравели и са изписани от лечебните заведения. В Пекин броят на инфектираните доближи 418, от тях 297 са оздравели, а осем са умряли. Според последните публични данни под наблюдаване в страната се намират над 32, 8000 поданици, които са контактували със инфектирани.

Южна Корея заяви за нови 438 случая на ковид, с което общият им брой доближи 5 766. През миналото денонощие са умряли трима пациенти и общият брой на жертвите доближи 35. Повечето от случаите на заразяване са регистрирани в град Тегу и провинция Северен Кьонсан. В Сеул са доказани четири нови случая, с което броят на инфектираните в столицата доближи 92 души. На този стадий 36 страни са наложили цялостна възбрана за влизане на територията им на хора, посещавали скоро Южна Корея.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР