За едни скандална, за други любопитна. Зрителят сам ще прецени,

...
За едни скандална, за други любопитна. Зрителят сам ще прецени,
Коментари Харесай

Откриха изложба на истински човешки тела в столичен мол

За едни скандална, за други любопитна. Зрителят самичък ще реши, когато види изложбата с същински човешки тела в столичния мол на бул. България.

Знаете ли, че…. когато вървим, използваме 200 разнообразни мускула? Езикът се състои от 16 обособени мускула. Човек може да оцелее до 7 дни без храна, само че не повече от 48 часа без вода… Такива любопитни обстоятелства могат да се научат от изложбата „ Човешкото тяло - Науката в нас ”.

„ Днес няколко индивида ги учуди фактът, че в мозъка си имаме червеи. Това са структури ситуирани в основния мозък, на които просто наименованието им е такова, просто от латински се превеждат по този начин. Не са същински червеи, имат друга функционалност, само че това им е наименованието ”, сподели Александър, който дружно с Диана са екскурзоводи тук.

Младите хора демонстрират на посетителите най-интересните неща от изложбата в София. Диана споделя, че на децата основно им е доста забавно. Александър е първи курс рехабилитатор и не крие, че на него най-интересна му е кръвоносната система, костите и мускулите. Първият въпрос, който нормално им задават е:

„ Това същински тела ли са ”?.

„ Всъщност да, всичките ни експонати са същински - и органи, и системи на хора, които са дали единодушието си след тяхната гибел да бъдат употребявани техните тела за медицински и научни цели. И от там нататък се пробужда любознанието на хората и те стартират да гледат по-друг метод на цялата галерия, в действителност им е доста по-интересно, тъй като осъзнават, че цялото това нещо, което е изложено се намира вътре в нас ”, описа Диана, представена от организация БГНЕС.

" Човешкото тяло – Науката в нас " е една от най-посещаваните и обсъждани изложения в света. В София тя показва над 100 действителни експоната на органи и елементи от човешкото тяло, измежду които и 8 изцяло непокътнати човешки тела. Експозицията е същинска пътуваща енциклопедия, която среща любопитната аудитория с метода, по който наподобява и действа личното ни тяло. Тя наблюдава историята на медицината от най-ранните времена, в които хората са почнали да изследват човешкия организъм, като детайлно показва всяка една от системите в нашето тяло. В същото време, изложбата образова посетителите за аргументите, водещи до част от най-често срещаните и тежки болести в човешкия организъм, а също и методите да се предпазим от тях и водим по-здравословен метод на живот.

До момента просветителната галерия е посетена от над 40 милиона души по света.



За първи път е в България, до момента е обикаляла в градове в целия свят и чак в този момент идва у нас, сподели Дан-Николае Фироиу. Той уточни, че всички експонати са изложени, с цел да могат хората да се образоват и да научат повече за човешкото тяло с същински експонати.

Дан изясни, че има четири продукции, които изнасят тази галерия по целия свят. Настоящата галерия е била в Южна Америка.

„ Сега за пръв път е в България, по-късно ще е бъде в Украйна, по-късно в Италия и ще пътува в други страни в Европа ”, сподели Дан.

Той изясни, че всяка галерия е друга сама по себе си, има разнообразни детайли, експонати и друг метод на проявление.

„ Ако имаме една галерия на Салвадор Дали и е показана едната в Токио, а другата в Барселона да вземем за пример ще бъде по друг метод показана и в двата града, макар че е на еднакъв човек тази галерия ”, уточни той, давайки отговор на тези, които се чудят каква е връзката с известния немски анатом и откривател Гюнтер декор Хагенс, поради който милиони хора по света имат опция да видят онлайн чудото на човешкото тяло.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР