За едни скандална, за други любопитна. Зрителят сам ще прецени,

...
За едни скандална, за други любопитна. Зрителят сам ще прецени,
Коментари Харесай

Изложба с истински човешки тела в мола


За едни скандална, за други любопитна. Зрителят самичък ще реши, когато види изложбата с същински човешки тела, разпростряла се в един от огромните търговски центрове на столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Знаете ли, че…. когато вървим, използваме 200 разнообразни мускула? Езикът се състои от 16 обособени мускула. Човек може да оцелее до 7 дни без храна, само че не повече от 48 часа без вода… Такива любопитни обстоятелства могат да се научат от изложбата „ Човешкото тяло - Науката в нас! ”.

„ Днес няколко индивида ги учуди фактът, че в мозъка си имаме червеи. Това са структури ситуирани в основния мозък, на които просто наименованието им е такова, просто от латински се превеждат по този начин. Не са същински червеи, имат друга функционалност, само че това им е наименованието ”, сподели Александър, който дружно с Диана са екскурзоводи тук. Младите хора демонстрират на посетителите най-интересните неща от изложбата в София. Диана споделя, че на децата основно им е доста забавно. Александър е първи курс рехабилитатор и не крие, че на него най-интересна му е кръвоносната система, костите и мускулите. Първият въпрос, който нормално им задават е: „ Това същински тела ли са ”?.

„ Всъщност да, всичките ни експонати са същински - и органи, и системи на хора, които са дали единодушието си след тяхната гибел да бъдат употребявани техните тела за медицински и научни цели. И от там нататък се пробужда любознанието на хората и те стартират да гледат по-друг метод на цялата галерия, в действителност им е доста по-интересно, тъй като осъзнават, че цялото това нещо, което е изложено се намира вътре в нас ”, описа Диана.
 Дан-Николае Фироиу Дан-Николае Фироиу / БГНЕС
"Човешкото тяло – Науката в нас" е една от най-посещаваните и обсъждани изложения в света. В София тя показва над 100 действителни експоната на органи и елементи от човешкото тяло, измежду които и 8 изцяло непокътнати човешки тела.

Експозицията е същинска пътуваща енциклопедия, която среща любопитната аудитория с метода, по който наподобява и действа личното ни тяло. Тя наблюдава историята на медицината от най-ранните времена, в които хората са почнали да изследват човешкия организъм, като детайлно показва всяка една от системите в нашето тяло. В същото време, изложбата образова посетителите за аргументите, водещи до част от най-често срещаните и тежки болести в човешкия организъм, а също и методите да се предпазим от тях и водим по-здравословен метод на живот.

До момента просветителната галерия е посетена от над 40 милиона души по света.

За първи път е в България, до момента е обикаляла в градове в целия свят и чак в този момент идва у нас, сподели Дан-Николае Фироиу. Той уточни, че всички експонати са изложени, с цел да могат хората да се образоват и да научат повече за човешкото тяло с същински експонати.

Дан изясни, че има четири продукции, които изнасят тази галерия по целия свят. Настоящата галерия е била в Южна Америка. „ Сега за пръв път е в България, по-късно ще е бъде в Украйна, по-късно в Италия и ще пътува в други страни в Европа ”, сподели Дан. Той изясни, че всяка галерия е друга сама по себе си, има разнообразни детайли, експонати и друг метод на проявление. „ Ако имаме една галерия на Салвадор Дали и е показана едната в Токио, а другата в Барселона да вземем за пример ще бъде по друг метод показана и в двата града, макар че е на еднакъв човек тази галерия ”, уточни той, давайки отговор на тези, които се чудят каква е връзката с известния немски анатом и откривател Гюнтер декор Хагенс, поради който милиони хора по света имат опция да видят онлайн чудото на човешкото тяло. /БГНЕС
 Изложба с същински човешки тела в мола Изложба с същински човешки тела в мола / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР