За една седмица в окупираните от Русия Херсонска и Запорожка

...
За една седмица в окупираните от Русия Херсонска и Запорожка
Коментари Харесай

Руските окупационни власти арестуваха десетки членове на украинската съпротива

За една седмица в окупираните от Русия Херсонска и Запорожка област са били арестувани повече от петдесет души, обвинени във връзки с украинските военни и специфични служби, оповестиха в събота от Националната армия на Русия, представени от " Интерфакс ".

" В Херсонска и Запорожка област Националната армия задържа 52-ма обвинени в подкрепяне на националистически организации, СБУ и въоръжените сили на Украйна в продължение на седмица ", споделиха от ведомството.

Също по този начин, съгласно Националната армия, са открити два тайника с оръжия и муниции, конфискувани са: ПТРК (противотанкова управляема ракета) " Конкурс ", осем реактивни пехотни огнехвъргачки, пет ръчни противотанкови гранатомета и пет снаряда за тях, както и две противотанкови мини.

Освен това са открити 29 огнестрелни оръжия, в това число три задгранични, 25 ръчни гранати с разнообразни модификации, 0,8 кг тротил под формата на 200-грамови блокчета, повече от 4500 патрона за стрелково оръжие от друг диаметър, заяви ведомството.

От Националната армия прибавиха, че също така е обезвредено самоделно взривно устройство и повече от 90 мини и артилерийски снаряда.

Припомняме, че засилената интензивност на украинската опозиция в окупираните Херсонска и Запорожка области да отсрочат " референдумите " за присъединение на тези територии към Русия.

Тази заран в съветска военна база в Мелитопол.
 Увеличава се съпротивата против съветската окупация в Украйна
Увеличава се съпротивата против съветската окупация в Украйна

Те целят да създадат живота нетърпим за съветските окупатори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР