За една седмица бяха прехванати 104 от 112-те ирански дронове

...
За една седмица бяха прехванати 104 от 112-те ирански дронове
Коментари Харесай

Зеленски: За седмица ПВО на Украйна свали 104 от 112 ирански дрон...

" За една седмица бяха прехванати 104 от 112-те ирански дронове камикадзе " Шахед ", акцентира Зеленски. " А унищожаването на всеки един от тях значи, че са избавени човешки животи и инфраструктура ", добави президентът, като благодари на всички военнослужещи от силите за Противовъздушна отбрана.

 

През тази седмица бяха свалени и балистични ракети от Русия. Системите " Пейтриът ", " НАСАМС ", " Гепард " и други, предоставени от сътрудниците на Украйна, " работят съвършено ", означи Зеленски, само че добави, че е значимо страната да продължи да усъвършенства противовъздушната си защита. Тази тематика е била обсъждана при съвсем всички негови контакти с задгранични сътрудници.

 

По данни на гражданските управляващи през предходната седмица е имало десетки жертви и вреди - в това число в Киев. Украйна не разяснява удари по военни цели.

Зеленски съобщи също, че през вчерашния ден се е съветвал с най-близкото си военно управление. Те са разискали въпроса за отбранителните уреди и производството на оръжие. 

 

След неуспеха на украинската сухопътна атака през лятото армията се окопава и се пробва да задържи позициите си, отбелязва ДПА.

 

В същото време съветското министерство на защитата заяви тази нощ, че системите за противовъздушна защита на Русия са унищожили 33 изстреляни от Украйна дронове, до момента в който те са се намирали над съветски области. Те обаче са били прихванати или унищожени, преди да доближат задачите си над Липецка, Ростовска и Волгоградска област, заяви министерството в " Телеграм ", без да даде повече детайлности.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР