За една немалка част от операторите съдът на първа инстанция

...
За една немалка част от операторите съдът на първа инстанция
Коментари Харесай

Касчиев: За немалка част от ВиК операторите съдът на първа инстанция е потвърдил решението на КЕВР за цената на водата за 2018 г.


За една немалка част от операторите съдът на първа инстанция е удостоверил решението на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/, на което предходната година бяха утвърдени бизнес-планове на 14 районни ВиК-оператори, като в края на годината са били признати и цените за 2018 година Това сподели пред публицисти шефът " ВиК услуги " в КЕВР Ивайло Касчиев, представен от Българска телеграфна агенция. Той добави, че през тази година са били утвърдени бизнес проектите на ВиК-Добрич, както и на ВиК-Брацигово, което е първото общинско сдружение с утвърден бизнес проект. Бизнес проектът на ВиК-Видин също следва да бъде признат.

Касчиев уточни, че остават 10 районни оператори в области, в които има уедряване, като сега се организират работни срещи с тези сдружения. Очакванията са скоро да стартира одобряването на бизнес проектите на тези оператори, които към този момент ще включват и новоприсъединените общини. Там обаче би трябвало да бъде изяснена собствеността на активите, тъй като в доста от общините има активи, които са и държавна благосъстоятелност.
Ивайло Касчиев добави, че законът позволява да има напълно частни ВиК-оператори, давайки за образец ВиК-Златни пясъци.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР