За една година в САЩ са регистрирани официално над 1500

...
За една година в САЩ са регистрирани официално над 1500
Коментари Харесай

Множат се инцидентите с електрически скутери

За една година в Съединени американски щати са регистрирани публично над 1500 контузии

Електрическите скутери набират известност, само че по едно и също време с това пораства и броят на случаите с сходни возила (източник: CC0 Public Domain)

Все по-често виждаме по улиците и парковете младежи – а и освен, които са избрали да се придвижват с електрически скутери, като съчетават удобството с прелестно забавление. За страдание, пораства и броят на случаите с сходни возила.

Ново проучване на потребителската организация Consumer Reports демонстрира, че през предходната година 1544 души в Съединени американски щати са получили контузии, в следствие от потреблението на електрически скутери. Това е единствено формалната статистика, като се допуска, че действителният брой на потърпевшите е много по-голям.
още по тематиката
Става въпрос не за безобидни драскотини, а за съществени контузии, които включват голям брой разтърсвания, фрактури на носа, фрактури на костите, увреждания на главата и даже пострадвания на мозъка.

Експертите на Consumer Reports са обобщили данните от записи в 110 лечебни заведения и организации в 47 градове на Съединени американски щати. Реалният брой на случаите е по-голям, защото електрическите скутери са относително нов тип превоз и лечебните заведения към момента не наблюдават настрана контузиите от него.

Медици и специалисти са обезпокоени от обстоятелството, че единствено дребна част от притежателите на е-скутери употребяват каски, до момента в който се возят. Дори законодателството не постоянно предизвиква носенето на шлемове. В Калифорния, да вземем за пример, работи нов закон, който разрешава на лица над 18 години да употребяват скутери без каски.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР