За една година необработените нарушения в ТОЛ управлението са 200

...
За една година необработените нарушения в ТОЛ управлението са 200
Коментари Харесай

Лъснаха нарушения за милиони при управлението на ТОЛ системата

За една година необработените нарушавания в ТОЛ ръководството са 200 000 и са на стойност 70 млн. лева Това съобщи на брифинг на Министерство на регионалното развитие заместник-министърът на районното развиване в служебното държавно управление Захари Христов.

Милиони са изгубени от безконтролни заплащания сред АПИ и националното ТОЛ ръководство, разяснява още той. 

Христов осведоми, че договорът за ТОЛ системата е на стойност към 180 млн. лева За 2019 година са събрани 392 млн. от електронни винетки, за 2020 година - от е-винетки, маршрутни карти и ТОЛ заявления - 600 000 лева по-малко. До май 2021 година са събрани със 185 млн. по-малко. Оттук следва, че би трябвало да се съберат 185 млн. лева до края на годината, с цел да може ТОЛ системата да се самоиздържа. Пожелателният доход от 1,3 милиарда е много надалеч от данните, уточни зам.-министърът. 

Проверката на ТОЛ системата е траяла 10 дни. А одитът от Сметната палата, предоставен през декември, към момента не е завършил.

" Транспортните компании на различно гориво получават 50% отстъпка за ТОЛ карти и GPS устройства. Комисионите за АПИ обаче са на база 100% - 1 млн. лева ", разясни още зам.-министър Христов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР