За единадесета поредна година Младежки дом - Монтана ще посрещне

...
За единадесета поредна година Младежки дом - Монтана ще посрещне
Коментари Харесай

Монтана посреща млади таланти в началото на май

За единадесета поредна година Младежки дом - Монтана ще посрещне надарени деца и младежи от цяла България на националния фолклорен конкурс „ Напеви от Северозапада”, който ще се организира на 3 и 4 май, оповестяват от институцията. Право на присъединяване имат артисти и танцьори на възраст от 4 до 30-годишна възраст.
Te ще се състезават в четири категории – „ Народно пеене”, „ Инструменталисти”, Хореография” и „ Фолклорни ансамбли за обработен фолклор”. За да се включат в музикалната конкуренция искащите би трябвало да заявят присъединяване си най-късно до 15 април на [email protected].Задължително изискване е да се облечени в нации носии и да показват песни и танци от Северняшката фолклорна област, припомнят уредниците.
За даровитите българчета от чужбина е очакван и видеоконкурс. Заявки по пример и клиповете с осъществяванията се изпращат на електронен адрес: [email protected], най-късно до 30 април. Формулярът за присъединяване, както и подробните условия за националния фолклорен конкурс „ Напеви от Северозапада” е в секция „ Дейности” на уеб страницата: www.omd-montana.tk.
Конкурсът се организира в партньорство със съдружие „ Младежки Северозапад” и Школа по български национални танци ”Стоянови”, под патронажа на кмета на община Монтана Златко Живков и с поддръжката на организации и компании, съпричастни към съхраняването и популяризирането на фолклорното благосъстояние на Северозападна България.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР