За две седмици случаите на новозаразени с коронавирус ще спаднат

...
Коментари Харесай

Проф. Балтов: За две седмици новозаразените с коронавирус ще намалеят наполовина |

За две седмици случаите на новозаразени с ковид ще спаднат с 50 на 100.

Това увери шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов по Българска национална телевизия. Наложи се да се вкарат спомагателни ограничаващи ограничения, младежите да бъдат лимитирани в тяхното свободно придвижване, тъй като милион и 200 хиляди ще имат по-малко връзка между тях и по този метод ще спрем циркулацията и предаването в фамилиите и в колективите, изясни проф. Балтов.

Той изрази вяра след 3 седмици от въвеждането на по-строгите ограничения и смъртността да е намаляла доста. 

Директорът на " Пирогов " сподели, че системата е извънредно натоварена, лекарите са на лимита на силите си и поради дългите наряди пораждат и неточности и не би трябвало да се позволява свръх натегнатост и неспособност за съответно лекуване на всички пациенти.

" Искам е да дадем глътка въздух на системата на опазването на здравето и да се разреши на нашите сътрудници да видят, че стоим зад тях, че нещата в действителност олекват за лекарите, които работят в Коронавирус отделенията ", акцентира проф. Балтов. 

Той напомни, че има и прогрес във имунизациите и безусловно след Нова година ще стартира и процесът на имунизацията. Така че мисля, че хубавите неща предстоят, сподели Балтов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР