За два месеца хлябът е поскъпнал с 50-70 стотинки. Как

...
За два месеца хлябът е поскъпнал с 50-70 стотинки. Как
Коментари Харесай

20-ина процента по-скъпа ще излезе Коледната трапеза тази година

За два месеца хлябът е поскъпнал с 50-70 стотинки. Как ще се оправят семействата с високите цени и скъпите ток и парно?
 
" Ще им бъде много мъчно. Тези шокови поскъпвания на парното и тока са забележими, те ще продължат да порастват. Всяко произвеждане е обвързвано с електрическа енергия, с твърди горива, бензинът и дизелът също нарастват. В последната седмица краставиците са поскъпнали със 77 стотинки. В последните седмици олиото се усили 1,5 - 2 лева повече за крайните консуматори, в сравнение с се търгува на стоковата борса. С към 15-20% коледната вечеря ще бъде по-скъпа от предходните години ", сподели ръководителят на Асоциацията за отбрана на потребителите Пейо Майорски пред Bulgaria ON Air.
 
" Производството на всеки артикул е обвързвано с газта и електрическата енергия. В последно време производителите усилват цените постфактум, не се застраховат авансово ", означи Майорски. 
 
Гостът добави, че от 1 юли 2021 година отоплението е поскъпнало приблизително с 16%. А това ще рефлектира непосредствено върху потребителската кошница. Електроенергията за битовите консуматори също е поскъпнала приблизително с към 5-7%. 
 
" Потребителската кошница ще обеднее и покупателната дарба на потребителите ще намалее. Заплатите не се усилват съразмерно с увеличение на цените на продуктите от първа нужда ", акцентира Пейо Майорски.
 
" За страдание, огромна част от българските консуматори, с тези дребни приходи, нямат опция да избират качество. Принудени са да купуват размера и масата, които се оферират на по-ниска цена. Пенсионерите гледат цената и купуват, даже не четат етикетите ", сподели още ръководителят на Асоциацията за отбрана на потребителите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР