За два дни Държавните горски стопанства към Държавните горски предприятия

...
За два дни Държавните горски стопанства към Държавните горски предприятия
Коментари Харесай

Горските стопанства с масирани проверки, пишат актове, задържат незаконна сеч и инструменти

За два дни Държавните горски стопанства към Държавните горски предприятия за горите са направили 1744 инспекции. 1544 са инспекциите за нарушавания, осъществени от Изпълнителна агенця по горите. Екипите на Държавните горски стопанства са ревизирали 745 обекта за рандеман на дървесина, 544 транспортни средства, 216 ловци и 269 други лица.

Съставени са общо 89 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 245,64 пространствени кубически метра дърва, 4 МПС, 8 каруци и 10 моторни триона, както и 2 броя други принадлежности за дърводобив.

За последните два дни Изпълнителна организация по горите е съставила 70 акта за нарушавания на горското и ловното законодателство.

Най-много нарушавания са открити за предпазване и превозване на противозаконна дървесина, както и за превозване на дървесина с транспортни средства без GPS – устройства.

218 са тестваните обекти, в които постъпва, преработва се и се експедира дървесина, 306 сечища, 516 транспортни средства, 25 рибари и 479 физически лица. Задържани са 16 куб. м. противозаконна дървесина, 7 моторни транспортни средства, 5 каруци, 3 моторни триона.

Денонощни инспекции се реализират и на трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на РДГ гр. Пазарджик. За два дни са тествани 111 транспортни средства, транспортиращи дървесина. 11 ловни титли от сърна и доблестен елен с противозаконен генезис са конфискувани от частен дом в Елхово.

Акцията на горските чиновници от РДГ Сливен и ДГС Елхово, извършена взаимно с районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Елхово е завършила с 11 акта по Закона за лова и запазване на дивеча.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР