За досъдебното производство срещу кмета стана ясно по-рано тази седмица.

...
За досъдебното производство срещу кмета стана ясно по-рано тази седмица.
Коментари Харесай

Щом искаш война, ще има война: Разследват кмета на Дупница за заплаха към шефа на полицията

За досъдебното произвеждане против кмета стана ясно по-рано тази седмица. На този стадий няма събрани доказателства за привличане под отговорност на кмета по отношение на следствието за опасност към гл. контрольор Зарев, оповестиха от прокуратурата. Оттам прецизираха, че следствието против Данков е по случай от 15-и март, когато по думите на шефът на полицията в града към 11ч. кметът му се е заканил с думите: " Щом искаш война, ще има война ". Разследването е по досъдебно произвеждане по член 144, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс - закана по отношение на длъжностно лице или представител на обществеността при или във връзка осъществяване на службата или функционалността му ". По делото се разпитват очевидци, изисква се информация, както и други дейности по следствието.

По това време градоначалникът Дангов беше в командировка в Брюксел. След като се върна, през днешния ден той съобщи, че " прокуратурата и полицията са впрегнати в политическата разпра с мен ".

" В момента единствено дето може би марсианци не са пристигнали да се оплакват от мен . За всичко. Има против мен 5 тъжби от ръководителя на една изгубила изборите конструкция. От Прокуратурата съм проверяван за това какви уволнения съм направил, на какви чиновници съм прекратил трудовите правни отношения. И с това се занимава бранш " Тежки закононарушения към " РУ-Дупница.  Прокуратурата обаче не работи с такива темпове по моите тъжби, а единствено по тези против мен.  Цели се да бъде пречупен. И в случай че някой си мисли, че с мен ще се разправи политически посредством прокуратурата, ще отговоря - трети тур на изборите няма .Това е същият този, който строи един мол към този момент 20 години, по този начин наричания към този момент незабележим мол. И това са следващите политически лицемери ", сподели кметът.

Той отхвърли да даде повече конкретиката по тъжба против него от началника на РУ-Дупница Йордан Зарев за отправена опасност с аргумента, че има следствена загадка, само че уточни, че " дали да бъде охлюв и да пълзи, или да бъде орел в небето, всеки човек самичък избира ". 

И продължи с рецензии към полицията в града.

" Що се отнася до работата на полицията в града, желая да попитам: Има ли проблем с опиатите града и с неспазване на разпоредбите за придвижване? Нашите служители на реда са най-големите извършители по улиците в града. Те към този момент са почнали да паркират на таксиметровата стоянка при черквата. Вместо да се занимават с битка с опиатите и педофилията в града, те се чудят къде да паркират. Много служители на реда работят през работно време на автокъщите си , които се водят на техните съпруги или майки. Искам да попитам и още: Има ли служители на реда, които употребяват обществените жилища? И някои от тях дават неприятни препоръки на началника на Районното ръководство, разяснява още Дангов.

Първан Дангов е кмет на Дупница от Българска социалистическа партия. Той е първият градоначалник, с който социалистите печелят избори в считаната за " синя цитадела " община - за първи път през 2003 година и след 20 години - през 2023 година По време на първия си мандат той пръв стартира обществения спор за въздействието на така наречен " Братя Галеви ".

На 5 ноември 2023 година той спечили кметския избор против Методи Чимев от ГЕРБ. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР