“За“ доброволното ваксиниране съм, “против“ то да бъде задължително, всеки

...
“За“ доброволното ваксиниране съм, “против“ то да бъде задължително, всеки
Коментари Харесай

Нинова: Не може да си позволим в зимните месеци да оставим държавата без управление



“За “ доброволното имунизиране съм, “против “ то да бъде наложително, всеки би трябвало да има избор дали да се имунизира. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия.

По думите й поисканата оставка на здравния министър от левицата не е офанзива против президента и тя изясни: „ Ние сме партия, която съставлява хора и когато техните ползи са наранени е безусловно кардинално и разумно да ги защитим от неверните решения на служебния министър на опазването на здравето. „ Зеленият документ “ хвърли за 24 часа цялата страна в безпорядък – родители, които не знаят дали децата им ще вървят на учебно заведение, лекари, стоящи пред лечебните заведения, тъй като не могат да влязат вътре, а вътре пациентите, стоящи без обслужване, бизнесът също комплициран. “

Нинова изясни, че Българска социалистическа партия е кардинална и поредна по тематиката за опазването на здравето и то освен по време на избори: „ Стойчо Кацаров е последовател на концепцията лечебните заведения да са търговски сдружения, а ние от години сме срещу и сме внасяли оферти те да бъдат лечебни заведения “, напомни Корнелия Нинова.

Тя даде образец с болничното заведение в Раднево, която е общинска, само че по думите й се е продала за 200-300 хиляди лв. на доближено лице на ГЕРБ. „ Наше предложение е общинските лечебни заведения да станат предпазени “, сподели още тя.

В предаването “На фокус “ Нинова изясни, че левицата е подлагала на критика и други служебни министри като министъра на енергетиката, който не е подхванал в точния момент нужните ограничения за преодоляване на цените на електрическата енергия.

Корнелия Нинова приканва и министъра на земеделието да спре износа на дървесина сега: „ 1 237 000 фамилии употребяват дърва за огрев. Няма ги, високи са цените, а на границата с Гърция има опашки с камиони с българска дървесина. Ето една градивна рецензия “, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия.

Като политик и правист Нинова съобщи, че ще се придържа към решението на Конституционния съд по отношение на поданството на Кирил Петков и добави: „ Конституционният съд отбрани държавността. Върховенството на закона значи законът да се ползва за всички, без значение по какъв начин се казваш, дали си политик или не. Президентът не е задължен да ревизира декларациите и аз почитам решението на съда “, разяснява Нинова.

По думите й Кирил Петков употребява персоналния си проблем политически в предизборна битка като поставя разграничителна линия сред българите в чужбина и българите у нас. „ 2 милиона българи са на открито, само че това не значи, че са двойни жители и че са попълнили документ с погрешно наличие. Да разделиш българите на открито от тези вътре е нова линия на разделяне, а ние сме задоволително разграничени по доста направления. Хората на открито не са отишли от положително, те са и най-големият задграничен вложител “, сподели още Нинова. Тя изясни, че около този случай се чуват клюки за “импийчмънт “ на президента Радев, само че такова искане не е нито разумно, нито съдържателно.

Темата с назначението на Янаки Стоилов за парламентарен арбитър, Корнелия Нинова разяснява по този начин: „ Той има качествата, потвърден експерт, правист, конституционалист. Янаки Стоилове и един от написалите Конституцията, тъй че считам, че ще я пази. “

„ В 46-то Народно заседание ние показахме диалогичност, разсъдък, мъдрост. Подадохме ръка, с цел да създадем държавно управление. Най-накрая се регистрира 5-годишната ни поредна борба с модела на ръководство и то, когато този модел “Борисов “ беше в силата си “, съобщи Нинова като изясни, че сега има доста борци за независимост и по тази причина е доста елементарно.

„ Десните оцениха нашата праволинейност, защото ние нямаме смяна в политиката по отношението ляво и дясно. Ние сме кардинални, диалогични и търсим единодушие по тематики, които биха превели България и хората в този миг през трите тежки рецесии “, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия.

Във връзка с огромното ляво обединяване Нинова съобщи: „ Тези към този момент над 20 партии и цивилен придвижвания сме обединени от общи хрумвания и това е записано в нашия общ документ. “

Нинова изясни, че занапред би трябвало да бъдат изяснени позициите по значимите тематики, с цел да не се губи време през декември и уточни кои са те: „ Имаме ли единодушие да понижим Данък добавена стойност на енергоносителите, да понижим на 9% налога на храните от дребната потребителска кошница, да се обединим към концепцията, че би трябвало да има нова нуклеарна мощ. “

Според водача на Българска социалистическа партия парламентарните избори са по-важни от президентските като изясни за какво: „ Само парламент може да понижи Данък добавена стойност, да понижи акциза на горивата, да преизчисли пенсиите и да продължи тези 120 лв. за пенсионерите. Само парламент може да помогне на младите родители, които си остават у дома да гледат децата си да получат обезщетение от една междинна заплата. Устройството на страната ни е парламентарна република и тези решения не може да ги вземе длъжностен кабинет. Не бива да си разрешаваме в зимните месеци да оставим страната без ръководство “, безапелационна бе Нинова и добави, че също по този начин би трябвало да се одобри и бюджетът за 2022 година

Нинова се базира на социологическите изследвания и съобщи, че без Българска социалистическа партия няма да може да се сформира кабинет и левицата ще постави всички старания това да се случи. „ Аргументи, успокоение, съответни и работещи решения, с които сме подготвени за първите 100 дни, а и освен. Ще ги сложим на масата и ще търсим единодушие по най-важните тематики за България и българския народ “, безапелационна бе тя.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР