За днешните дебати в централата на ООН в Ню Йорк

...
За днешните дебати в централата на ООН в Ню Йорк
Коментари Харесай

Циничен Лавров в Ню Йорк: Русия брани устава на ООН frognews.bg

За днешните диспути в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк дойде особено съветският външен министър Сергей Лавров, който държа дълга нападателна тирада по какъв начин " груповият Запад " нарушава Устава на Организация на обединените нации, без да изрази никакво страдание за жертвите и разрушенията, които Русия предизвиква посредством войната си в Украйна.

 

Заради протоколно високото посланичество заради наличието на Лавров в дебатите взе участие и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Седейки директно до него, той не се сдържа да каже, че съветското настъпление е нарушаване на интернационалното право и " предизвиква големи премеждия " на украинския народ.

" Многостранната система е подложена на по-голямо напрежение, в сравнение с когато и да било от основаването на Организация на обединените нации ", съобщи Гутериш, като добави, че светът е изправен пред " невиждани и взаимосвързани рецесии ". " Напрежението сред огромните сили доближи исторически връх. Също както и рисковете от спорове, провокирани от неразбирателство или неверна преценка ", добави ръководителят на Организация на обединените нации.

 

Парадоксално е, че срещата, председатествана от Лавров, бе отдадена на " ефикасния мултилатерализъм " посредством отбрана на правилата на Устава на Организация на обединените нации. " Днес светът е изправен пред дълбока систематична промяна. А точно натурален и бърз разпад на еднополюсния международен ред и появяването на нова многополюсна система ", сподели съветският външен министър, чиято изява трябваше да бъде венец на едномесечното съветско председателство в Организация на обединените нации.

 

Посланикът на Европейския съюз в Организация на обединените нации Олоф Скоог реагира с отвращение на съветския цинизъм: " С организирането на този спор Русия се пробва да се показа като бранител на Устава на Организация на обединените нации и на многостранността. Нищо не може да бъде по-далеч от истината ", сподели той пред кореспонденти.

 

Най-остри рецензии против Русия в 15-членния изпълнителен орган на Организация на обединените нации насочиха представителите на Съединени американски щати и Англия. Пратеникът на Китай откри за подходящо да подлага на критика интернационалните наказания, наложени поради експанзията, само че нито един път не загатна името нито на Русия, нито на Украйна. Представителят на Бразилия, която посредством президента си Лула да Силва предложи договорка " Крим против мир ", се ограничи да приказва с общи изречения за интернационалната сигурност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР