За днес е насрочено първото съдебно заседание по делото за

...
За днес е насрочено първото съдебно заседание по делото за
Коментари Харесай

Четирима на съд днес за дете, удавено в басейн на Златни пясъци

За през днешния ден е планувано първото правосъдно съвещание по делото за гибелта на 13-годишната Сара Ернст. Момиченцето почина на 11 юли 2011 година след случай в басейна на хотел " Берлин " в курорта " Златни пясъци ".

Около 11.30 ч. във съдбовния ден съветска туристка почнала да вика за помощ, тъй като дете лежало на дъното на басейна. Спасителят скочил във водата и направил опит да извади момиченцето. Той не съумял, защото тялото било засмукано от подовия сифон на дъното на басейна. Едва откакто помпите били изключени, детето било отделено от сифона. Около 22.30 ч. същия ден Сара Ернст умряла в болница. Като причина за съдбовния излаз съдебно-медицинската експертиза показала удавяне от поемане на течност в дихателните пътища и последвалата остра дихателна непълнота, оток на мозъка с угнетяване на витално значими центрове и прекъсване на сърдечната активност.

Пострадалото момиченце е било на отмора с татко си в хотел „ Берлин “ в Златни пясъци.

Обвинителният акт беше импортиран във варненския Окръжен съд на 15.05.2018 година Той е против 4-ма мъже, които, съгласно прокуратур Радослав Лазаров, са " предизвикали гибелта на 13-годишното момиче заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха ". Според Наказателен кодекс оптималното наказване, което може да получат, е 6 година затвор.

Единият от подсъдимите е от дружеството-изпълнител на комплексното строителство в частта „ Басейни “ на хотела. Другият е представител на строителния контрол. Подсъдим е и проектантът в част „ Технологична “, който ще бъде съден задочно, защото издирването му досега е несполучливо. Четвъртият предаден на съд е спасителят на басейна на хотел „ Берлин “.

Всички подсъдими са с чисто правосъдно минало. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР