За девета поредна година Народно читалище Будителите – 2017“ ще

...
За девета поредна година Народно читалище Будителите – 2017“ ще
Коментари Харесай

На тържествена церемония ще бъдат наградени победителите в конкурса „Събитие на годината в областта на културата – Габрово’22”

За девета поредна година Народно читалище „ Будителите – 2017 “ ще отличи спечелилите в състезанието „ Събитие на годината в региона на културата “. Двадесет и едно оферти са подадени в границите на акцията, която стартира през януари. Фестивали, театрални спектакли, изложения и концерти на експерти и фенове, книжни издания, стигнали до своите читатели през миналата 2022-а са измежду номинираните в годишната ранглиста, в която попадат огромни и камерни прояви. Техни уредници са локални културни институции и артистични общности.

Подкрепата си за тях показаха феновете, дали своят вот онлайн и на хартия. Жури, в чийто състав влизат представители на уредниците, на сътрудниците и миналогодишните спечелили, също избра своя любимец. Вотът на феновете и желанията на журито ще дефинират носителя на огромната премия от състезанието „ Събитие на годината в региона на културата – Габрово’22 ”. Победителят ще бъде отличен на тържествена гала на 30 март от 18 часа в библиотеката на Техническия университет и ще получи плакет и парична награда.

В четвъртък читалище „ Будителите - 2017 “ ще връчи и премия за актуален будител. Това самопризнание за трета поредна година ще отиде при персона или екип от локалната общественост, дал от себе си в интерес на другите, извършил дните ни със смисъл, показват уредниците на състезанието, чийто старания са ориентирани към това да привлекат вниманието ни към събитията и хората, с които мерим духовния си растеж.

Тържествената гала по традиция съпътстват осъществяванията на обичани актьори и този път публиката ще чуе цигуларката Даниела Данис в дует с номинираната в състезанието Мирела Валявичарска – пиано. Програмата ще предложи и нещо дивно, както пеят „ Щурците “ и в забързания темп на тангото ще влязат танцьорите от Клуб “Ритмика ” към Народно читалище „ Априлов – Палаузов 1861 ”.

Победителят в последния конкурс за културно събитие на 2022-а ще бъде разгласен на 30 март и ще се причисли към досегашните носители на огромната премия в състезанието: „ Узана поляна фест “, проведен от Община Габрово (2021 г.); изложбата „ Карл Кандулков – архитектът и началник на съвременно Габрово “ на Държавен списък – Габрово (2020 г.); VIII издание на магична среща „ Златна котка “ с гласовете на публиката и изложбата на Дома на хумора „ Нонумент “, отличена от журито (2019 г.); Дни на камерната музика (2018 г.); планът на Радослав Първанов „ Аз съм Българка! “ (2017 г.); документалният филм за Иван Хаджиберов „ Дързостта да бъдеш пръв “ на Емил Михов, Милен Василев и Красимира Христова (2016 г.); изложбата „ Паралели “ на Росина Пенчева от НЧ „ Христо Смирненски 1949 “ (2015 г.); танцовият театър „ В нощта против Еньовден “ на Сдружение „ Фабриката “ и танцов отбор „ Сивек “ (2014 г.).
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР