За девета поредна година австрийската столица Виена е градът, който

...
За девета поредна година австрийската столица Виена е градът, който
Коментари Харесай

Градът, в който се живее най-добре

За девета поредна година австрийската столица Виена е градът, който предлага най-хубавото качество на живот на своите поданици и гости.

Проучването е на американската консултантска компания " Мърсър ", която всяка година разгласява кои са градовете, осигуряващи най-високото качество на живот.

 Снимка 341686

Виена е отпред на класацията поради сигурността, която дава на жителите си, само че и поради ефикасния си публичен превоз и разнообразието на културни и ваканционни структури.

В класацията влизат 231 града. След Виена се подреждат Цюрих (Швейцария), Оукланд (Нова Зеландия), Мюнхен (Германия) и Ванкувър (Канада).

 Снимка 324071

Челната десетка се оформя от немските градове Дюселдорф и Франкфурт, от Женева (Швейцария), Копенхаген (Дания) и Базел (Швейцария).

Първите осем места в топ 10 са заети от европейски градове, които си остават и желана дестинация за туристи и чиновници.

В дъното на класацията са йеменската столица Сана, Банги в Централноафриканската република и иракската столица Багдад. В тях има най-голямо равнище на беднотия, политическа неустойчивост и рискови климатични условия.

 Снимка 283418

По отношение на най-здравословна атмосфера (въздух и ръководство на отпадъците) " Мърсър " слага преди всичко Хонолулу, а на второ място са класирани Хелзинки и Отава. В класацията София е подредена на 116-о място.

За да изготви изследването си, компанията взима поради 39 критерия - престъпност, екология, превоз, електроснабдяване, телекомуникационни услуги, климат и др.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР