За десети пореден път атомната електроцентрала участва в националната инициатива

...
За десети пореден път атомната електроцентрала участва в националната инициатива
Коментари Харесай

Ученици заеха за ден управленски позиции в АЕЦ “Козлодуй”

За десети следващ път атомната електроцентрала взе участие в националната самодейност “Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България. На 30 октомври осем средношколци от Козлодуй одобриха предизвикването да поемат функционалностите на висши ръководители в АЕЦ “Козлодуй”, която е водач в производството на електрическа енергия в страната.
Първият ангажимент на младежите бе включването им в оперативното заседание, с което стартира всеки работен ден на управителния екип в атомната централа. Заместник изпълнителният шеф Цанко Бачийски им връчи длъжностни характерности за съответните позиции. Дванадесетокласникът Александър Тошев от Професионалната гимназия по нуклеарна енергетика (ПГЯЕ) “Игор Курчатов” зае длъжността изпълнителен шеф, а съучениците му Венислав Павлов и Светлозар Марков – заместител изпълнителен шеф и шеф “Производство”. Симона Иванова от 11 клас на ПГЯЕ оглави дирекция “Икономика и финанси”, а Даниел Тончев от същия клас стана основен инженер на “Електропроизводство – 2”. Назначение получиха и двама десетокласници в Средно учебно заведение “Св. св. Кирил и Методий”. Самуил Желев застана отпред на дирекция “Безопасност и качество”, а Наско Джакерски – на дирекция “Развитие и модернизации”. Кристина Борисова от 12 клас в същото учебно заведение получи опцията да бъде началник на ръководство “Правно”.
Под наставничеството на своите опитни сътрудници младите мениджъри научиха по какъв начин на процедура титулярите провеждат работния си ден, с цел да изпълнят високите си отговорности и да вземат нужните управнически решения. Полезна за младежите бе и информацията в какви съответни професионални посоки биха могли да осъществят бъдещата си реализация в АЕЦ “Козлодуй”.
В машинната зала на 5 енергоблок учениците се срещнаха с работата на нуклеарната мощ, посетиха и Откритата разпределителна уредба, където се реализира връзката с националната електроенергийна система на страната. Последва специфичен тренинг за придобиване на мениджърски умения, извършен от специалисти психолози на атомната централа.
В края на работния си ден всеки от младежите получи документ за присъединяване си.
Включването на АЕЦ “Козлодуй” в самодейността “Мениджър за един ден” е израз на устрема да се реализира директен контакт с младежите, да се оказва действително подпомагане за тяхното професионално насочване и за насочването им към кариерно развиване в българската нуклеарна енергетика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР