За десети път в Сливен ще се проведе скоростно изкачване

...
За десети път в Сливен ще се проведе скоростно изкачване
Коментари Харесай

Скоростната надпревара  “Напред и нагоре” - тази събота по стълбите на Хамам баир

За десети път в Сливен ще се организира скоростно нанагорнище на Хамам хълм по маршрут, водещ към паметника на местността. Спортната демонстрация е под наслов “Напред и нагоре ” и ще бъде на 7 октомври, събота, от 9.30 часа.

Час на събиране на участниците 9.00ч.

Организатор на обичайното нанагорнище е Ротари клуб – Сливен, взаимно с Община Сливен.

Домакините са изпратили предложения до всички образователни заведения в района. В надпреварата не вземат участие представители от Спортно учебно заведение „ Димитър Рохов “.

Ще се състезават възпитаници от сливенските учебни заведения в шест групи от три възрасти - девойки и момчета 5-7 клас, 8-9 клас, юноши и девойки 10-11 клас.

Стартът на изкачването ще бъде пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител ”, а финалът пред паметника на Хамам хълм.

Дарик радио и Sliven-sport.com са медийни сътрудници на проявата.

Ще бъдат наградени с медали първите трима от всяка възрастова група.Училището с най-вече призови места от 1-во до 6-то в другите стартове получава Купата за екипен победител.

Всяко учебно заведение, изпратило участници за повече от три старта, които са общо шест, получава премия – топка.

След привършване на надпреварата ще бъде извършена лотария за участващите в надпреварата. Печелившите ще получат награди.

Учителите отговарящи за тимовете от учебните заведения и участниците ще получат рекламни сувенири обезпечени от уредниците.

След последния старт от скоростното нанагорнище Ротари клуб Сливен кани всички фенове да преминат по спортния маршрут, с цел да участват на формалното връчване на премиите.

Домакините от “Ротари клуб ” щеосигурят безвъзмездни питиета за участниците в проявата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg