За ден българите събраха 250 000 лева в помощ на

...
За ден българите събраха 250 000 лева в помощ на
Коментари Харесай

За ден българите събраха 250 000 лева в помощ на Турция

За ден българите събраха 250 000 лв. в помощ на Турция. Очакваният са през днешния ден сумата да доближи 500 000 лева.  Даренията са напълно от български жители, които живеят както у нас, по този начин и в чужбина, сподели Пейков.

След задачата „ Ток за Украйна “, когато за седмица бяха събрани над половин милион лв. за 118 генератора, доброволците в България, отпред с издателя Манол Пейков – с нова акция. Той е създател акция, обвързвана със основаване на гражданската самодейност във ”Фейсбук ” провокира голяма вълна от съпричасност. Някои българи, които са се присъединили са от тук, други са такива, които живеят отвън страната.

Освен средства по дарителскат сметка, доброволците сабират още топли облекла и одеала за потърпевшите. Дарителските пунктове са на няколко места, ситуирани в София и Пловдив.

“Дрехите би трябвало да са добре опаковани, почистени, по опция нови. Събираме още дюшеци, палатки, храни ”, изясни още Пейков. Събират се облекла и други неща от първа нужда. Дюшеци, палатки и спални чували също могат да бъдат дарени. Вече са тръгнали бусове към Турция, като дарените неща ще бъдат дарени в пунктове в Истанбул, Одрин и от там страната ще ги разпредели, ”казва още Пейков пред Нова тв.

Няколко буса с помощи към този момент са отпътували за Турция. “Имаме информация, че има зелен кулоар в Турция ”, сподели още той. Даренията ще бъдат доставени на пунктове в Одрин и Истанбул, а оттова ще бъдат разпределени в най-засегнатите региони.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР