За държавния глава САЩ защитават само собствените си интереси със

...
За държавния глава САЩ защитават само собствените си интереси със
Коментари Харесай

Румен Радев за импийчмънта: Партията на войната първо да спечели изборите

За президента Съединени американски щати пазят единствено личните си ползи със глобите по " Магнитски "

Президентът Румен Радев атакува извънредно остро Демократична България и Продължаваме Промяната поради скорошните им изказвания, че в идващия парламент ще работят за отстраняването на президента посредством импийчмънт с претекст, че той стопира изпращането на оръжие за Украйна.

" Партията на войната дано завоюват изборите, дано сформират държавно управление, дано поемат отговорност за решението българската войска да съобщи оръжие на Украйна. Хора, които не схващат нищо от военно дело, вършат всичко допустимо да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да управляват ", разгласи Радев, предава вестник.

Той направи своите изказвания в пловдивско село Устина, където беше поради Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

" Хора, които не схващат безусловно нищо от военно дело, вършат всичко допустимо да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да управляват. Войната към този момент зацикли във фаза на цялостно взаимно безсилие, тя въвлича всички нас ", съобщи пред публицисти още Радев.

Той повтори още веднъж тезата си, че е срещу даването на оръжие, в това число и от запаса на армията, за Украйна. Киев на няколко пъти изиска гаубици, изтребители и ракетни комплекси от София, само че Радев и военния министър Димитър Стоянов изрично отхвърлят даже да се приказва по този въпрос.

" Категорично съм срещу за изпращане на въоръжение от запасите на българската войска в зоната на военните дейности. Още в първите часове България съобщи ясна позиция, че изрично осъжда експанзията на Кремъл против суверенна страна, само че не преставам да считам, че този спор няма военно решение. Мирът може да бъде реализиран единствено с неотложно преустановяване на огъня и с разговор.

Относно всички тези апели желая да припомня, че служебното държавно управление извърши решението на 48-ото Народно заседание за военна помощ за Украйна и там доста ясно е записано, че следваща помощ би трябвало да бъде съобразена с българските благоприятни условия. Огромният унищожителен потенция на този спор, неговата ескалация, утежняването на сигурността в нашия район изисква служебното държавно управление да дава отговор на първо място за член 9 от Конституцията - да подсигурява сигурността и териториалната целокупност на страната. Това значи не намаляване на нашия защитителен потенция, а неговото запазване и развиване. ", уточни той.

Държавният глава насочи и сериозна рецензия към миналото Народно заседание, някогашните народни представители и неосъществените по думите му от тях задания.

" Относно апелите на някогашни народни представители, които непрестанно повтарят, че показват волята на българския народ, дано не забравяме, че те се разминаха изцяло с упованията и очакванията на българите. 48-ото Народно заседание е Народното събрание, който се саморазпусна от боязън да образува държавно управление и да поеме отговорност за ръководството на страната в сложен миг. То саботира правосъдната промяна, европейската интеграция, не одобри законите на служебното държавно управление, които отваря пътя ни към Шенген и Еврозоната. Прие съдбоносни решения без никакъв разбор и оценка на риска и не одобри препоръчаната от служебното държавно управление стратегия за действителна рационализация на българската войска ", атакува още президентът.

По отношение на новия лист " Магнитски " президентът уточни, че съпротивата против битката с корупцията в България е огромна. Виждаме го и всяка помощ извън е добре пристигнала. Съвременната корупция не признава граници и е интернационално събитие, означи президентът и добави, че би трябвало да се одобряват закони, които да обезпечен ефикасна битка с корупцията. Призова политическите партии освен да ги одобряват, а и да се ангажират с осъществяването на тези закони - тази битка с корупцията да не е единствено предизборно говорене. Той натърти и, че със глобите по " Магнитски " Съединени американски щати пазят единствено личните си ползи - да не стигат корупционните практики до тях.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР