За да запази икономическото си влияние, Европейският съюз трябва да

...
За да запази икономическото си влияние, Европейският съюз трябва да
Коментари Харесай

Европа губи мястото си на икономическата карта на света

За да резервира икономическото си въздействие, Европейският съюз би трябвало да пораства с най-малко 2% годишно. Но това, към този момент сигурно може да се каже, няма да се случи.

Вече публично. Германия навлезе в криза. Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие понижава с 0,3% по отношение на четвъртото тримесечие на миналата година. И по-късно на собствен ред до третото тримесечие спадът беше 0,5%.

Какво значи това? Формално това е криза, само че даже друг факт е значим за нас. Всичко това са красиви статистики и нищо повече.

Къде по-сериозно е това, че немската стопанска система се лишава /и допустимо, към този момент се е лишила/ от дълготрайните мотори на растежа. Абсолютно всичко е в застой - от потребителското търсене до индустриалното произвеждане. Основната причина е, несъмнено, повишаването на силата.

В резултат на повишението на цените за жилищни и комунални услуги жителите започнаха да купуват по-малко храна, облекла, артикули за бита, да употребяват по-малко избрани услуги и други Какво се случва с промишлеността - знаете. Бизнесът бяга от Германия. Включително в Съединени американски щати, които от позиция на действителния бранш на стопанската система се трансфораха в един от бенефициентите на актуалната рецесия, отнемайки индустриалния капацитет на Европа.

Както писах преди повече от година, икономическата рецесия в Европейски Съюз и в Германия е структурна. Ръстът на цените на силата беше първата стъпка. Това докара до стесняване както на търсенето, по този начин и на предлагането. Сегашният спад на цените на силата (например до 300 $ за хиляда кубически метра газ) към този момент не е в положение да поправи обстановката.

Доказателство за това е продължаващата висока инфлация. Според резултатите от април, в Германия тя възлиза на 7,2% (г/г) и не има намерение да понижава, макар че предходната година към този момент имаше висока база.

Като цяло прогнозите се оказаха правилни. Европа губи мястото си на икономическата карта на света. Това, което има значение, не е формалната криза, а неналичието на напредък.

За да може най-малко да резервира икономическото си въздействие, Европейският съюз би трябвало да пораства с най-малко 2% годишно. Но това, може да се каже сигурно, няма да се случи.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР