За да ви стане ясно в каква мъгла живеем и

...
За да ви стане ясно в каква мъгла живеем и
Коментари Харесай

Журалистка: Момчето с увреждания и баща му бяха безсрамно употребени от пропагандната машина

За да ви стане ясно в каква мъгла живеем и какво изпитание коства да си създаде човек житейска позиция:
На митинга, проведен от най-онеправданите, най-смазаните от живота хора, нямаше нито един обществено декларирал наличие представител на " левите ". Знам, че имаше неколцина последователи на Българска социалистическа партия, тъй като видях, че са споделили фотоси тук.

Като цяло, това нощес беше най-ясно нарисуваната лява идея, която може да си визиите - заболели деца на колички, възрастни хора с увреждания, гневни майки и родственици.

Но вместо обществена поддръжка от обявяващите се като леви партии, най-силно се усети " наличието " на Слави Трифонов... Е, в качамака се набутаха всевъзможни полу-нацита, нощни вълци и впрочем патриотични нелепости, само че не можем да виним майките на болните деца, че одобряват помощ отвред.

Очаквано, в митинга участваха хора от " За Пирин ", " Правосъдие за всеки ", БОЕЦ, инициативния комитет към Босия, последователи на ДСБ (които са всичко, само че не и ляво мислещи) - към сто-двеста души, " нормалните обвинени ", че клатят кочината на стаЛбилността...

Разбира се, незабавно стана ясно, че ще има разминаване в настояванията - от трибуната викаха " Промяна! ", долу хората си викаха " Оставка! ". Видях едни майки да шъткат на други за прекомерно гневните думи против източника на всичките им беди - централната власт. (Забележете, даже и аз не концентрирам отговорността върху едно държавно управление единствено! Знам, че за настоящия батак са виновни последните 10. Поне!)

Видях доста сюжет, само че и доста импровизиран яд! Много (несръчни) опити за укротяване на тълпата, само че и доста сълзи и гняв...

Накратко, това събитие нощес не беше от безобидните.

За жителите на " Добдуков " 1 най-сладката музика за ушите към момента са виковете на 20-тина протестиращи с общи цели и хрумвания. Всяка вечер по двайсетина и всичко е тъкмо - парата в свирката, а властта непокътната. Дори не си дават труд да реагират...

Точно противоположното - събирането на 1000 разнообразни по ум, цели и идеологии гневни хора към този момент са проблем. И за доказателство - последва реакция!

Тази заран всички се насладихме на сценката с избърсаните бащини сълзи и борбеното момче в инвалидна количка, щедро показана по всички подвластни малките екрани, вместо фрагменти с недоволните на площада...

Момчето и татко му бяха нахално използвани от пропагандната машина на държавното управление, с цел да си кажат драгите фенове " Ама какво още желаят тия майки, ето, Бащицата се намеси, прояви схващане и всички проблеми ще бъдат решени! "

Няма, несъмнено... Нищо няма да се промени, само че същите малките екрани няма да ви засипят с репортажи за нищото.

Изписах всичко това, тъй като желая да е кристално ясно едно - има дела, които би трябвало да ни събират, без значение от разликите! В положителни времена тези дела може да са светли и огромни, като участие в Европейски Съюз, бърз стопански напредък, високо-технологично обучение и други такива прелестни, десни неща. ;)

Но в този момент не са положителни времена. Сега имаме забележима деградация на публичните връзки, мафиотизирано управение и припълзяла към този момент тирания на посредствеността. Сега можем да си позволим да поддържаме и дела, които не са нито леви, нито десни, а просто човечни.

Журналистката Весислава Танчева, Фейсбук
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР