За да стигнат от летището до Анадир (административен център на

...
За да стигнат от летището до Анадир (административен център на
Коментари Харесай

Путин се качи на „Трекол”, Песков на „Хищник” при визитата им в Чукотка

За да стигнат от летището до Анадир (административен център на Чукотския самостоятелен окръг), Владимир Путин и Дмитрий Песков са се възползвали от услугите на две специфични возила, въпреки дистанцията да е единствено 15-ина километра. Вероятно същите не биха имали проблем да изминат и 6200 км, колкото е дистанцията сред Москва и Анадир, само че и тези 15 км са задоволителни, с цел да влязат в полезрението ни и да ви представим две возила, които в действителност не се стопират пред нищо.

Най-големият човек в Русия и прессекретарят му са се движили поотделно: Путин се качва в „ Трекол ”, а Песков – в „ Хищник ”. Макар дилемите пред двете машини да са идентични, те се разграничават механически. Ето и главните параметри на всъдеходите, превозили московските посетители.

«Хищник-3920»

На него се качва Дмитрий Песков, а придворните медии пишат за усещанията на прессекретаря на президента, откакто слиза от 6-колесния звяр: „ Шофьорът сподели, че самичък е подобрил всичко с пила. Воланът не работи добре, скоростната кутия не работи добре. Двигателя работи доста добре, само че се оказа, че е вносен. Производителите очевидно почиват на остарели лаври. Друго няма, всички купуват от тях. Ако имаше повече конкуренция, те щяха да се подобрят ”.

Очевидно японското задвижване не е на равнището на височайшата персона. Возилото е «Хищнике-3920», 8-местен всъдеход за всевъзможни терени. Диаметърът на колелото е 170 см, съвсем колкото човешки растеж. Просветът на машината е 60 см – повече от този на танк.

Рамката на шасито на „ Хищнек ”-а е направена от профилни тръби и покрита с дуралуминий. Това возило е оборудвано с дизелови мотори Kubota V2403 или Isuzu 4JB1T. В същото време трансмисията, създадена от Toyota, е петстепенна механична. Но мостовете са съветски: от GAZ-66.

Кормилното ръководство е оборудвано с хидравличен усилвател от GAZelle Business и хидравличен цилиндър. Окачването може да бъде пружинно или пневматично. Спирачките са дискови. Максималната скорост, която може да развие подобен автомобил на автомагистралата е 50 км/ч.

Според ценовата листа на производителя, с мотор Isuzu тази кола коства 142 000 лв. в главната настройка.

«Трекол 39294»

Владимир Путин сяда в „ Трекол 39294 ”. Отличителната му линия е корпусът, направен от фибростъкло - лек и устойчив материал с висока износоустойчивост и дълъг експлоатационен живот.

Повече за возилото, с което са возили Путин, четете на

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР