За да станеш учител, е необходим все по-висок успех в

...
За да станеш учител, е необходим все по-висок успех в
Коментари Харесай

Все повече млади хора искат да бъдат учители. Какви обаче са проблемите пред тях?

За да станеш преподавател, е нужен все по-висок триумф в междинното обучение. Рязко се усилва броят на студентите в педагогическите специалности, както и делът на дипломираните студенти. Все повече студенти, приключили педагогика, работят като учители. Повишаването на заплатите в бранша е ускорено, като осигурителният приход на приключилите учители пораства по-бързо от междинния след 2017 година Това демонстрира разбор на Института за пазарна стопанска система, направен от Петя Георгиева.

На 5-ти октомври се отбелязва Световният ден на учителя. По този мотив Институтът за пазарна стопанска система прави къс обзор на последните трендове в развиването на учителското съсловие. Често в последно време се задават въпроси, като да вземем за пример какви хора стават учители, кой ще преподава на децата ни, какви характерности и умения имат учителите и ще съумеят ли да се оправят с бъдещите провокации пред актуалното преподаване. На тези въпроси непълен отговор можем да открием в рейтинговата система на висшите учебни заведения в България – тя поддържа доста богата база данни за това какви са студентите и какво се случва с тях след завършването им, се споделя в разбора.

По отношение на направленията, в които се образоват бъдещите учители, а точно „ Педагогика “ и „ Педагогика на образованието по… “ се виждат следните трендове:
1) За да станеш преподавател, е нужен все по-висок триумф в междинното обучение.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР