За да спечелиш нещо голямо и във футбола, и в

...
За да спечелиш нещо голямо и във футбола, и в
Коментари Харесай

Място в тройката ще значи много за Локо

За да спечелиш нещо огромно и във футбола, и в живота, би трябвало първо да се научиш да губиш. Да взимаш поучения от грешките си и да уважаваш съперника. Изявленията на капитана на ЦСКА Петър Занев и на треньора Бруно Акрапович след съботния мач с Локо (Пд) не вършат чест на упоритостите на " алените " и демонстрират изнервеност, която няма да помогне на никого в Борисовата градина. Фактите са следните: " черно-белите " не разрешиха на своя противник да сътвори чисто голово състояние, а Занев и сътрудниците му в защита в последна сметка не бяха задоволително потребни в изнасянето на топката и построяването на по-качествени офанзиви, като в това време един път сбъркаха и шансът ги покри при удара на Митко Илиев в страничния дирек.
 ЦСКА и Локомотив (Пловдив) не се победиха - 0:0
Малко футбол, слаб арбитър и без гол в дербито ЦСКА - Локо (Пловдив)

Без попадения сред двата отбора на " Армията "

Изводите от дербито не подлежат на оборване. Локомотив рани Бруно Акрапович с неговото оръжие. Именно босненецът научи тима да се пази добре и търпеливо да чака своите една-две обстановки, в които вероятно да уязви по-силните противници. Така бяха извоювани и двата финала за Купата, по този начин се подвигна и Суперкупата посред Разград, по този начин се получиха и положителните мачове в Европа...

Доста по-жалък обаче е Занев, който " имал възприятието, че играе против изпадащ тим ". Същият изпадащ тим обаче даде единствено една точка на ЦСКА в двата мача от началото на сезона и съумя да победи Лудогорец. Нещо, за което на " Армията " непрекъснато се канят, само че по този начин и не могат да осъществят.
 Петър Занев: Явно има нови правила от ФИФА - някой в случай че изохка и би трябвало да получи фаул...
Петър Занев: Явно има нови правила от ФИФА - някой в случай че изохка и би трябвало да получи фаул...

" Имах възприятието, че играем против изпадащ тим... "

Ако хората на Христо Крушарски съумеят да запазят мястото си в Топ 3 и в крайното класиране, за тях това ще е равно на купа и ще е в пъти повече от калъфката, до която Занев и компания най-много ще стигнат. Защото самият Акрапович доста добре знае с какъв бюджет разполага Локомотив и каква е организацията в клуба.

" Смърфовете " в това отношение изостават освен от ЦСКА, само че и от Берое, Арда, че дори и от ЦСКА 1948. Само че те имат значим коз и той се назовава единодушие. Тя е реалност в състава и в треньорския щаб, а това са силите, които носят триумфите на един тим. Самият Крушарски носи нюанс и по едно и също време успокоение със своята уместност и напрежение с нетипичните си и на момента алогични решения. Като това да се довери до дъно на Бруно Акрапович, когато всички към него го поучаваха да го смени поради слабата игра и неприятните резултати от първата му година в тима.
 Бруно Акрапович: На всеки 10 секунди се свиреше фаул, по този начин мач не става
Бруно Акрапович: На всеки 10 секунди се свиреше фаул, по този начин мач не става

" За да става топ-двубой ти трябват два тима, а не един "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР