За да спасят втория по големина бенгалски фикус в света,

...
За да спасят втория по големина бенгалски фикус в света,
Коментари Харесай

В Индия поставиха на системи 700-годишно дърво

За да спасят втория по величина бенгалски фикус в света, управляващите в Индия сложиха на системи 700-годишното дърво, написа в. "Дейли мейл ".

Гигантското дърво се е трансформирало в туристическа атракция в град Телангана с помощта на множеството си клони с дебелината на дънери, които могат да се възприемат като обособени растения. За миналите 700 години корените на бенгалския фикус са се популяризирали на територия от 12 хиляди квадратни метра. Но в последните години положението на дървото доста се влошило поради въздействието на термити и паразити. След като едно от гигантските отклонение рухнало на земята, прилежащата към него територия е била неразрешена за туристите.

Индийските специалисти тествали няколко способа за спасяването на дървото - в ствола му впръсквали инсектициди, а клоните му подпрели с бетонни опори. Но за жалост тези ограничения не постигнали стремежи резултат. Тогава поставили фикуса на системи с банки, съдържащи хлорпирифос, които се оказали доста по-ефикасни. Дървото почнало бързо да се възвръща. Сега по клоните на растението висят банките с лекарството и му придават необикновен тип. Местните управляващи се надяват в най-скоро време бенгалският фикус още веднъж да бъде наличен за туристите.

A #marketing riddle: How do you interface #EarthWeek #Healthcare & #SavingLives? Fascinating.

#Pillalamarri #BanyanTree #Dyinghttps://t.co/M8KcV2l6Tq
— Ruth Folger (@adlibunlimited) 23 април 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР