За да се върнат децата в клас, родителите трябва да

...
За да се върнат децата в клас, родителите трябва да
Коментари Харесай

Обратно в клас: Ако родителите се съгласят децата да се тестват два пъти седмично

За да се върнат децата в клас, родителите би трябвало да разрешат тестване на децата с щадящи проби. Това съобщи просветителният министър Николай Денков по отношение на новата концепция на власите по какъв начин поетапно онлайн образованието в тъмночервените зони да бъде лимитирано.

Той посочи, че въпросните проби са били налице и през последните месеци, само че родителите не са желали да ги употребяват.

„ Няма никакво място за дейности, които подриват опцията на нашата просветителна система да си свърши работата. Апелирам и към учителското съсловие – да създадем идната стъпка и да осигурим безвредна среда “, добави Денков.

По думите му родителите би трябвало да дадат единодушие децата да се тестват два пъти в седмицата. Изключения ще има за преболедувалите и имунизираните. За учителите ще се изисква зелен документ.

Очакванията са в началото да се върнат най-малките възпитаници от 1. до 4. клас и поетапно онлайн образованието да завърши и за по-големите.

Образователният министър изясни, че учебните заведения в тъмночервените зони са минали на онлайн образование поради високия риск от заразяване. Той посочи, че пораства броят на децата, които са с позитивни проби за COVID-19.

„ Около 15 септември имахме плато – под 100 деца приблизително за седмица. За последната седмица бяха над 500. Ситуацията е изменена и методът, който прилагахме до момента – също би трябвало да бъде изменен “, изясни просветителният министър.

По думите му има 4 области в страната, в които заболеваемостта е над 1000 на 100 хиляди души население. Той призна, че мярката е била въведена доста внезапно, само че границите, заложени в проекта, са били минати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР