За да се уверите, че раните на кучето се лекуват

...
За да се уверите, че раните на кучето се лекуват
Коментари Харесай

Грижа за раните на кучето

За да се уверите, че раните на кучето се лекуват вярно, належащо е да следвате стъпките от начало до край. Знаете ли по какъв начин вярно да третирате пострадването?

За да осигурите незабавна помощ и да се уверите, че вашият домакински любим ще почувства облекчение, проверете препоръките ни по-долу. И не забравяйте, безусловно належащо е да се съветвате с ветеринарен доктор, изключително в случаи на тежки пострадвания.

Рани с дребен размер като порязвания и ожулвания могат да бъдат третирани и вкъщи. Но в случай че забележите цялостно навлизане в кожата (при захапване, например), в случай че пострадването визира огромна част от телесната повърхнина или сензитивна област, належащо е да посетите незабавно вашия ветеринарен доктор.

Подходящото лекуване на малокалибрена рана ще помогне да предотвратите възникването и разпространяването на зараза. За начало би трябвало да почистите региона, където е налично пострадването. Ако притежавате електрическа бръсначка, използвайте я за забръсване на козината към раната. Внимавайте да не порежете кожата и да нанесете спомагателна щета.

 Грижа за раните на кучето

Не прекалявайте с обезкосмяването – концентрирайте се единствено върху няколко сантиметра към раната на кучето. След това отстранете забръснатата четина с парче суха и чиста хартия. Прилагането на смазка на водна основа преди бръснене може да улесни премахването на козината.

Следващият стадий е измиване на засегнатата зона с топла вода за унищожаване на забележимите насъбирания и подсушаване с нежни потупващи придвижвания. Преминете към използването на дезинфекционен разтвор, който не щипе, като хлорхексидин.

Изчакайте няколко минути действието на хлорхексидина и приложете антимикробен маз. Наблюдавайте кучето да не ближе мехлема от кожата си и използвайте лепенки и превръзки, единствено в случай че усетите нужда.

 Грижа за раните на кучето

Докато раната на кучето е в развой на изцеление, значимо е да я поддържате влажна и чиста – по този начин няма да позволите замърсяване и зараза и ще ускорите оздравяването.

Приблизително два до три пъти на ден почиствайте натрупалите се скупчвания от мястото на раната, в случай че има такива, и повтаряйте началната стъпка с използването на антисептични разтвори и антибиотични мехлеми.

И по този начин, до момента в който кожата на животното не се излекува. Ако забележите утежняване на раната на кучето или неналичието на укрепване в интервал от една седмица, най-добре е да посетите ветеринарен доктор за обзор и консултация.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР