За да се противопоставим на новия вариант на COVID -

...
За да се противопоставим на новия вариант на COVID -
Коментари Харесай

Как да се справим с разпространението на Омикрон?

За да се противопоставим на новия вид на Коронавирус - " Омикрон " q ще е нужно слагането на трета доза ваксина, обявиха проф. Светлана Велизарова и математикът Лъчезар Томов в " Денят стартира с Георги Любенов ". Така имунизираните ще бъдат предпазени.

Вариантът обаче може да е рисков за преболедувалите.

" Омикрон " е доста по- инфектиран и е евентуално до месец да стане доминантен в света. Според математика Лъчезар Томов, въпреки и със забавяне, " омикрон " ще пристигна и в България, а тук имунизираните са малко.

" Моята рекомендация е всички, които са с втора доза, да минават към трета, които са с нулева да минават към трета и те, тъй като той наподобява сега потиска доста по-силно естествения имунитет, съгласно данните. " - съобщи Томов



Засега няма данни дали " омикрон " пробива имунизациите, споделиха учените. Според тях най-вероятно имунизираните ще бъдат предпазени изключително, в случай че имат и трета доза. Но за преболедувалите ще бъде рисково.

" Ако продължаваме да сме нисковаксинирани може да създадем и български вид " - сподели проф. Светлана Велизарова, шеф на Детската клиника по белодробни болести към Детска болница " Проф. Иван Киров - " Нищо не може да бъде по-важно от здравето на индивида, в случай че би трябвало здравето би трябвало да се опази и с тирания. Много неприятно звучи това нещо, само че вижте какво вършим ние по демократичния метод, от ден на ден антиваксъри, все по-малко обикновено говорещи.
Проф. Велизарова сподели още, че у нас надвива егоистичното мислене, няма го възприятието за общественост. Хората с Коронавирус не се карантинират у дома, а не престават да заразяват. Като педиатър тя добави, че при децата от Коронавирус се разболяват най-много тези с наднормено тегло.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР