За да се чувствате бодри и енергични през целия ден,

...
За да се чувствате бодри и енергични през целия ден,
Коментари Харесай

5 напитки за силно и здраво сърце

За да се чувствате бодри и енергични през целия ден, задоволително е да пиете всевъзможни натурални сокове. Но в случай че желаеме да се грижим за сърдечното си здраве, тогава би трябвало да наблегнем на някои специфични сокове за сърцето и кръвоносните съдове.

Цвекло

Сокът от цвекло е доста потребен за сърцето и кръвоносните съдове. Това е мощно оръжие в битката с високото кръвно налягане. Червеният зарзават съдържа потребния съставен елемент " беталайн ", който забавя процеса на стареене на клетките. Съдовете стават по -еластични и броят на скокове в кръвното налягане понижава. Препоръчва се постоянно да се приема сок от цвекло за пациенти с хипертония и хора над 60 години.

Сок от портокал и цвекло

За подготвяне на напитката са ни нужни: 2 портокала; 1 огромно цвекло 2 стръка целина; Малко алено зеле; 1 парче прясна куркума (2,5 см) Поставете всичко в блендъра и центрофугирайте. След няколко минути ще получите прясна напитка. Ако тялото ви е сензитивно към някой артикул, можете умерено да го замените: портокал - мандарина или грейпфрут; цвекло - моркови или репички; целина - тиквички; алено зеле - бяло зеле, репички; куркума - джинджифил.

Микс от цитрусови плодове и цвекло

Приготвяме този безоблачен микс от следните артикули: 4 приблизително огромни цвекла; 1 грейпфрут; 2 лимона; 4 моркови; 1 парче корен от куркума. Приготвянето на съставките ще ви отнеме не повече от 5 минути. След същия интервал от време ще получите примес, която намалява кръвното налягане и усъвършенства физическите индикатори.

Домат

Последните изследвания на японски учени демонстрират, че постоянният банкет на доматен сок оказва помощ за разчистване на кръвоносните съдове от неприятния холестерол и нормализиране на кръвното налягане. От тази напитка тялото получава задоволително количество фолиева киселина, микроелементи, йод, кобалт, фосфор и други съществени субстанции. Най-вече от изгодите от доматения сок би трябвало да се възползват хората, страдащи от ангина пекторис, хипертония, анемия. И това не е изненадващо. Доматеният сок освен покачва равнището на хемоглобина, само че и предизвиква образуването на серотонин, хормонът на щастието. Най-добре е да смесите доматен сок със зелени зеленчуци или плодове. Ето две примерни предписания.

Микс от 3 червени ябълки, 3 моркови, 2 междинни домата. Подгответе зеленчуците и поставете съставките в сокоизстисквачка. По предпочитание прибавете лед.

Пригответе 3 домата, 3 ябълки и малко парче джинджифил. Поставете всички съставки в сокоизстисквачка и се насладете.

Ябълков сок

Високото наличие на желязо, фибри, витамин С и други фитонутриенти в ябълките прави ябълковия сок доста потребен за сърцето и кръвоносните съдове. Ежедневният му банкет оказва помощ за попречване на инфаркт, атеросклероза и други сърдечно-съдови болести. Също по този начин в ябълковия сок има антиоксиданти, които подкрепят дезактивирането на свободните радикали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР